Ny vecka!

Då var helgen över för den här gången. Tråkigt men sant. Har haft en kanon helg :D Den har bland annat innehållit en hel kväll på sandra med dans, bio, filmkväll, innebandy, slapp och mycket, mycket mer. :) 

Så det var inte precis med någon stor glädje som jag steg upp idag på morgonen med tankarna på att idag är det skola. Usch, jag hatar måndagarna. Dom är alltid så sega. Den här måndagen var inte något undantag precis, den segaste dagen på mycket länge. Lektionerna var otroligt sega och jag har varit små irriterad på min klass hela dagen. Jag har längtat hem så in i norden. Varför vet jag inte egentligen, men jag antar att det var för att jag har varit så himla trött hela dagen och frusit. Att jag har varit trött har jag väll mig själv att skylla, det har blivit många sena nätter nu i helgen. Men det har bara varit kul. :) 


 

Ny skolvecka och nya tag. Har en del läxor denna veckan men jag känner mig faktiskt lugn inför detta. Jag kan knappt tro mig själv när jag säger/skriver det men jag känner mig inte stressad. Det är så otroligt skönt. Fast att jag vet att det kommer både prov och arbeten som ska lämnas in dom närmaste veckorna har jag (ännu) inte stressat upp mig. Jag vet inte vad som har hänt med mig men jag känner att det kommer att ordna sig och jag nog kommer att klara det. Jag tror att höstterminen gav mig en rejäl tankeställare. Det går inte bara att plugga hur mycket som helst för det finns faktiskt något som heter fritid också. Det sistnämnda är precis lika viktigt som skolan. För det går bara inte att plugga och skita i fritiden för tillslut orka man inte med pluggningen. 

 

Har varit och tränat ett friskis pass idag. Skönt! Så nu blir det att äta lite, plugga och sen cityakuten!


”Det enda i livet som man ångrar är de chanser man inte tog”
 

Placebo – Running up that hill
OC låt! Heeeeel grym 


/hanna.


Sjukgymnasten

Nu är både No och So redovisningarna avklarade. Skönt att ha det ur världen. :)

Den här veckan har bara sprungit iväg och imorgon är det redan fredag. Superhärligt. :D

  

Idag har jag varit hos sjukgymnasten. Det gick bra. Pratade om hur det har varit i min rygg förut hur läget är nu, osv. Sjukgymnasten tyckte att jag hade kommit väldigt långt med min rygg – rehabilitering och att det var väldigt bra att jag tränade. Jag fick även lite tips på rörelse som jag ska tänka på att göra under jympa passen och annars också. Andra varianter av sånt som jag inte klara av att göra. Det kändes så bra att hon sa att min rygg kommer att bli helt bra någon gång, det gällde bara att ha tålamod. Det var verkligen så himla skönt att någon sa det till mig för det har ingen sagt innan. För det är just dom orden som jag behöver höra för att inte tappa tron om att det någon gång kommer att bli helt bra. ”Jag kommer att bli helt bra”  YEEEEES! :D :D :D För min tro eller hopp om att min rygg någon gång ska bli helt bra har faktiskt dalat lite ibland. Men jag har nog innerst inne aldrig slutat hoppas och nu när en har sagt till mig känns det ännu bättre. :)

Ju mer jag träna desto mer muskler får jag och då slipper jag värken. Så det är bara att ligga i med träningen och viljan att bli helt smärtfri är stark. Så jag tror att jag har alla odds med mig att bli bra. (Y) Så det blir ingen speciell sjukgymnastiks träning för min del. För hon tyckte att jag var så pass frisk. Utan jag ska dit någon gång ibland och så ska hon kolla upp om det går framåt. Men hon rekommenderade mig att gå på rygg – passen, hon är ju ledare för dom så det är ju perfekt. Så ryggpassen ska jag försöka gå på ofta än vad jag gör för det är bara någon gång som det sker.

Blir att arbeta lite på tyska arbetet ikväll. Köpte nya Veckorevyn idag också så det blir nog lite läsning i den också. :)


 ”Erfarenhet är inte vad som händer dig, det är vad du gör med det som händer dig” 


/hanna.
 


Onsdagen den 24:e januari

UUU! Jag FRYSER. Jag har precis varit ute och gått med min älskade voffe. Det var riktigt, riktigt kallt. Mina fötter och händer höll nästan på att domna bort. Nu är det väldigt skönt att vara inne i värmen igen.

Ja, kallt och snöit har det blivit. Snön hade nästan gått bort då det drog in ett nytt snöväder. När jag vaknade i måndagsmorgon fick jag mig en chock, det hade snöat och den här gången hade det kommit ännu mer. Jag måste säga att jag inte blev glad precis. Visst det är mysigt med snö och ett par minusgrader men det får inte vara för kallt. Snö och minusgrader är ju inte precis vad man är van vid efter flera månader av plusgrader.


 

En kort dag i skolan idag. Skönt! Dagen började med ett konditionspass på elevens val, idrott/Må bra. Jobbigt men samtidigt väldigt roligt. Det är jobbigt när man väl är i det men när man sen är färdig är det riktigt skönt. Jag gillar känslan av att vara helt slut i kroppen.


Har suttit och arbetet på tyska – arbetet sen jag kom hem. Det har gått rätt bra faktiskt. Vi har fått ett väldigt fritt arbete att jobba med, så jag jobbar både i grupp och enskilt. Sådana arbeten gillar jag. Fler fri arbeten tack?! Har hemkunskaps läxa tills imorgon också. Läge att börja öva på det snart. Det är så skönt att vi inte har fått så mycket läxor nu den senaste tiden. Fast det skulle jag väll inte ha skrivit nu för då får vi väll det. Brukar ju bli så.

Känns i alla fall jätteskönt att dom har dragit (?) ner på läxorna lite. Man blir inte så stressad som man var hela höstterminen. För det är väll inte det som är meningen med skolan: stressade elever? Mindre läxor, tummen upp! (Y)


 

OC ikväll :D Andra avsnittet på 4:e säsongen. Måste säga att första avsnittet kändes lite halv konstigt. Dels för att dom hade spolat fram tiden rätt mycket och att Merissa inte längre är med. Men jag tror nog att 4:e säsongen också kommer att bli kanon!130451-57

"Tänk fel om du vill, men tänk själv"

/hanna.

SNÖ

Jaha, då har årets första snö kommit. Eller ska man kalla det årets första riktiga snö, för det sägs att det snöade häromkvällen men det var inget jag la märke till. Helt plötsligt när jag kollade ut genom fönstret idag fick jag se att det snöade. Usch, jag vill faktiskt inte ha snö. Det har varit skönt att vara utan det så här länge. För har snön väntat såhär länge på att komma så kunde den har skippat att komma överhuvudtaget. Vädrets makter gör som den vill, förra helgen storm och denna helgen snö. usch!

Tränade ett pass på friskis förut. Det var ett Puls/Medel pass istället för Medel. Det var ett roligt pass. :) Var länge sedan jag gick på ett Puls/Medel så det är kul med lite variation. Det som är lite lustigt är att Medel passen känns jobbigare än Puls/Medel. Så har det även varit för mig när jag varit på ett medel pass, det kändes som bas. Men jag tror att det beror väldigt mycket på ledare till ledare.
Nu blir det en lung kväll, kanske en film sen. :)

"Det som kommer från hjärtat, går till hjärtat"


Westlife - All or nothing
Nelly Frutado - Do It
Darin - Everything about the girl

/hanna.


Trött

Nu är den här dagen också snart slut. Helt okej skoldag idag. Inte så värst jobbig.

Hade läxförhör på friskvården men det kändes som att det gick rätt bra. Hoppas på det bästa som alltid! Imorgon är det fredag och det innebär att det snart är helg. Härligt :) Alltid lika skönt med lite ledighet.  


Bara 2-3 månader kvar nu, det trodde jag aldrig. Jag är GLAD :D längtar.
 
Ska gå och lägga mig nu tänkte jag. Har blivit att jag har somnat sent flera kvällar denna veckan, så nu har tröttheten börjat komma. Bäst att jag gör slag i saken så att jag orka med morgondagen också. 

 

CIAO!


 /hanna.


Återbesök i Linköping

Nyss hemkommen, jag har varit hos Magda ikväll. Kollat på film och lite sånt :) 

Skönt med helg nu :) Tänkte att jag skulle tränat friskis idag, men det blev inget med det. Efter innebandy träningen igår värkte det i ryggen idag. Mindre kul. Min första innebandy träning i hela mitt liv igår. Det var riktigt kul och rätt jobbigt måste jag säga. Har både spelat handboll och fotboll innan. Fotbollen la jag på hyllan i och med ryggen. En boll och lagspelare har det alltid funnits i mig. Ska träna någon gång till innan jag bestämmer mig om jag ska forsätta eller inte. Måste testa och se om det fungera med ryggen och så. Jag saknar verkligen lagspelet och framförallt att hålla på med någon sport.

 

Här kommer en lite försenad rapport av mitt Linköpings besök som var i torsdags.

Jag har räknat mig till att det har blivit 9 besök i Linköping sammanlagt. 9 besök, det är helt otroligt att det har blivit så pass många.

Min skolios process började den 1 oktober 2003. Efter att skolsköterskan upptäckt min sneda rygg när jag gick i fyran. Det hann också bli några besök hos en ortoped i Kalmar. Men när man insåg att min skolios ökat så mycket skickade man mig till Linköping för ett besök hos Stig Aaro. Jag minns den dagen som det var igår. Jag satt där i väntrummet på ortopeden mottagningen i Linköping i väntan på att få träffa Stig. Jag hade verkligen ingen aning om vad jag hade att vänta mig. Tänk om jag hade vetat vilket helvete jag hade framför mig.

Jag förstod knappt vad det innebar att ha sned rygg. Efter besöket hos Stig stod det klart: det skulle bli en operation. En operation där man skulle gå in från sidan (en främre). Jag fattade aldrig vad det innebar men jag fattade så mycket som att jag skulle opereras. Jag kan inte minnas så mycket tankar efter det besöket. Jag minns allt i det där rummet och det var en människa som nyss hade berättat för mig att jag skulle opereras. JAG SKULLE OPERERAS!

Det fattade jag faktiskt inte förens jag låg där på operations bordet knappt ett år senare. Efter en mycket lång och orolig väntan på operation fick jag en sommardag ett brev ifrån Linköping. Där det stod att det var inskrivnings datum den 2 september och operation 6 september Inskrivningsdagen bestod av miljoner (?) tester av olika slag. Träff med läkaren som nu förklarade för mig att jag skulle göra två operationer istället för en som jag egentligen skulle ha gjort från början. Inte ens då fattade jag vad som höll på att hända. Skulle jag opereras?

 
6 september 2004:
Känslan av den räddhet jag hade då går inte att beskriva med ord. Vad höll på att hända och vad skulle dom egentligen göra med mig? Usch, har aldrig i hela mitt liv varit så nervös som jag var timmarna innan operationen.  Ibland spelas den morgonen upp som en film i mitt huvud och jag minns allting. Från kvällen innan operationen till då jag fick sömnmedlet insruttat i kanylen.
Jag vaknade upp flera timmar senare med en förjävlig smärta som inte gå att beskriva. 

 7 december 2004:
Ryggontet i ryggen ville inte försvinna. Jag hade fortfarande ont. Efter flera telefonsamtal och prov på olika slags mediciner som skulle lindra smärtan blev det ett Linköping besök. Prat med läkaren och koll på ryggen. Nya värktabletter och hem igen. Stig sa att om jag fortfarande hade ont vid min halvårskontroll hade läkningen gått fel till. Man skulle då tänka om och ta ställning till vad som skulle göras.
En vecka senare blev jag inlagd på sjukhuset i Kalmar. Där skulle man nu kolla upp varför jag hade ont, tester av olika slag gjordes. Egentligen kom man inte fram till någon direkt orsak till att jag hade ont i ryggen. Utan att det var musklerna som behövdes jobbas upp. Sjukgymnastik skulle jag få för det. Jag fick träffa en helt otrolig sjukgymnast som var riktigt duktig på ryggar. Men efter att hon hade träffat mig några gånger förstod hon att mitt tillstånd var så pass dåligt att hon inte kunde jobba med mig. Det måste vara något som var fel i min rygg. 

1 mars 2005:
Halvårskontroll. Ett tidigare besök på grund av ryggontet. Jag fick träffa min nya läkare och det bestämdes att en röntgen skulle göras. Man misstänkte att skruven till ena staget satt fel.

11 april 2005:

Några dagar tidigare hade jag fått ett telefonsamtal om att det skulle bli operation. Man såg inte så tydligt på röntgen plåtarna vad som egentligen var felet, men man skulle öppna upp och kolla. 11 april inskrivning, men inte alls lika många tester som vid första operationen.

12 april 2005:
Operation. Jag ville verkligen opereras för jag stod inte ut med att ha ont längre.
Och mycket riktigt efter några veckor minskade smärtan. Det var skruven som hade varit felet. Man trodde att skruven hade legat bland nerver vilket bidrog till att jag fick ondare. 
När smärtan minskade började jag att känna mig som en vanlig människa igen. Jag kunde nu gå i skolan några timmar och göra andra saker som jag inte kunnat göra på flera månader. Efter 8 månader med daglig smärta var ju nu nästan helt smärtfri. Underbart!

29 maj 2005: 

Återbesök för att se om min rygg blvit bättre. Jag tror att min läkare blev överraskad över resultatet och att jag inte hade ont längre.

12 oktober 2006:

1 års kontroll.


11 januari 2007:

Mitt sista återbesök i Linköping. Två års kontroll.

Varje gång när det är dags för Linköpingsbesök skapas en orolig känsla inom mig. Det är alltid samma visa varje gång. Det spelar ingen roll om det är operation eller bara vanligt återbesök. Det uppstår alltid samma känsla, känslan av orolighet, räddhet och nervöshet. För mina Linköpings besök har alltid präglats av just detta. Det är inga fina minnen jag har därifrån så det är kanske inte så lustigt att det uppstår sådana känslor. Massa minnen dras alltid upp igen. Många hemska minnen. Men även bra minnen också. För hur konstigt det än låter så finns det också roliga minnen. Det finns alltid något bra i det dåliga. 

I torsdags blev det buss i över 7 timmar. Den innehöll som vanlig magont. Jag säger då det, det måste ligga i luften. Ännu en gång satt man där i väntrummet på ortopedmottagningen. Dom bröt inte trenden denna gången heller, utan det blev en försening på 45 min denna gången också.
Besöket gick bra. Vi pratade om jag fortfarande hade ont ibland. Belastningen på ryggen orsaken till att jag fortfarande har ont ibland.  Dom delarna som inte är opererade har svårt att hålla upp hela ryggen, vilket gör att jag har får ont. Det har varit bestämt länge att jag ska få sjukgymnastik men dom har aldrig hört av sig. Så därför kontaktade vi en annan sjukgymnast som jag ska till snart. Så med hjälp av en sjukgymnast ska min ryggont försvinna så småningom. Jag drömmer om en helt smärtfri rygg och någon gång hoppas jag att min dröm ska gå i uppfyllelse.
Torsdagens besök i Linköping blev mitt sista. Nu återstår det bara ett test på min lungor. Det blir i Kalmar.

 

Nu kan man nästan säga att min skolios resa är slut. Men ändå inte. För slut kommer den aldrig att vara. För min skolios resa finns alltid där. Ärren, erfarenheterna ja allt finns där inom mig. Det har blivit en del av mig. En del som jag har lärt mig att acceptera med tiden. Ibland har jag svårt att förstå att detta är något som jag har gjort och gått igenom. Jag har svårt att förstå det.

Det har varit en lång och händelserik resa som jag har gått igenom. Jag måste säga att allt man har varit med om har fått en att ”växa som människa”. Jag har också skaffat mig erfarenheter som jag annars aldrig skulle ha fått. Jag gillar uttrycket ”lärdom är bra, men erfarenhet är bättre”. För just precis så är det.


Den långa och krokiga vägen har blivit allt rakare


/hanna.

School & Linköping

Det här inlägget är skrivit igår ons 10/1 - 07 men eftersom det inte gick att publicera det då gör jag det nu istället.
___________________________________________________________________

Då var skolan i full gång igen. Nu blir skolan till vardag och ledigheten är ett minne blått.

Rutinerna har börjat komma igång igen och snart är vi inne i den vanliga vardagen. Men jag antar att man inte kan leva lyxliv hela tiden, för då tror jag inte att det skulle uppskattas lika mycket som den gör när man väl får det. Det där gamla ordspråket ”Man måste ha tråkigt för att kunna ha roligt”. Jag tror faktiskt att det stämmer fast att det kan låta väldigt lustigt. Det ordspråket tror jag är lärarnas favorit ord, vilka glädje dödare dom är egentligen. Buuh!

Dom två första dagarna i skolan har varit helt okej. Gårdagen kändes väldigt lång och jobbig. För det första var man inte van vid den tidiga uppstigningen så hela förmiddagen hade man stor lust att bara dra hem och lägga sig i sängen igen. Men det är ändå rätt skönt att komma in i rutinerna igen. Och träffa kompisarna.

Så idag kändes det lite lättare att gå till skolan inte alls lika tungt som det kändes igår. Jag tror nog att det ska kännas lättare för varje dag som går och sen blir man bara så van att man finner sig i det hela.

Ett stort plus denna veckan är att vi slipper läxor & prov. Helt underbart! Fast det vet man ju aldrig hur länge det håller i sig. Men under tiden njuter jag i alla fall.


 

Imorgon blir det Linköping, återbesök med ryggen. Förra gången jag var där sist var för mer än 1 år sedan. Och vad jag vet så kommer återbesöket imorgon att blir det sista i Linköping någonsin. Det känns väldigt märkligt faktiskt. Första gången jag åkte till Linköping med ryggen var hösten 2003. Efter det har det hunnit bli massa med besök där. Känns som att jag inte riktigt våga räkna efter hur många det egentligen har blivit, det är en hel del. Inte mycket att göra åt tyvärr. Det är en sak som jag som mycket annat som har haft med ryggen att göra fått finna mig i. Hela den är processen har tagit flera år, längre än vad jag någonsin hade kunnat föreställa mig.

Imorgon blir det till att åka dom där 50 milen igen. Blir sjukhusbussen denna gången istället för bil. Åkt den förut så det ska nog gå bra. :)


 

Amanda och jag tränade ett friskispass idag :) Så nu är man sådär härligt trött.

Har precis laddat i lite musik i mp3 nu. Har massa bra musik att lyssna på imorgon. :) Blir att läsa boken Dagboken under resan också.

Nu blir det att fixa lite saker sen blir det att gå och lägga sig. Egentligen skulle väll jag redan har ligga där men ni vet hur det är när man sätter sig vid datorn. Jag har ju mig själv att skylla imorgon då väckarklockan ringer vid 5 – halv 6 tiden. Huuu!


 

/hanna.


Skoldepp

Idag är det sista dagen på jullovet. Eller rättare sagt sista dagen i friheten. För det har verkligen varit frihet att slippa skolan. I början när jag precis hade fått lov kunde jag inte riktigt fatta det. Det tog ett tag innan man förstod att det faktiskt var lov. Men efter några dagar kunde jag leva mig in i rollen. Rollen att ha jullov. När jag förstod att det var lov och ingen skola på ett tag började jag slappna av mer. Den känslan är väldigt skön. Nu kunde tankarna släppas ifrån skolan och man kunde istället  tänka på annat.  Har du någon gång blivit arg på dig själv när du kommit på dig själv med att tänka på skolan under ett lov? Jo det har hänt mig många gånger, man vill inte tänka sådana tankar då. Dom känns på något sätt förbjudna att tänka. Men tyvärr är det svårt att inte tänka dom tankarna eftersom livet består mycket av skolan.
Detta lovet har i alla fall varit riktigt bra och om jag ska sammanfatta det med ett enda ord så blir det UNDERBART! Så nu blir det:
HEJDÅ TILL: dom underbara sovmornarna, julen, myyys framför tv:en, film i massor, filmkvällar nattugglan, shopping, bio och mycket, mycket mer...
HEJ TILL: tidiga mornar, sena kvällar, trötthet, stress, läxor, prov, inlämningar, cp lärare, lektioner, lite fritid och mycket, mycket mer...

Imorgon är det årets första skoldag. En ny termin väntar med nya tag att ta. Fast just nu känns dom tagen rätt jobbiga att ta. Men jag tror att efter några skoldagar ska det nog kännas bättre. Det tar ju alltid ett tag innan man har kommit in i alla rutinerna igen. Nu på lovet har man ju även vänt på dygnet så även sovrutinerna behövs komma rätt igen. Jag tänkte att jag skulle börja att ställa om sovrutinerna idag men det är lättare sagt än gjort. Jag ställde väckarklockan för att jag skulle vakna lite tidigare än vad jag brukar göra. Men det hela slutade med att jag stängde av väckarklockan med tanken "ääh vafan sista dagen på lovet, jag vill sova", jag somnade och sov gott och vaknade sedan upp på den vanliga vakningstiden.
Jaha, så gick det med att ställa om sovrutinerna.

Justin Timberlake feat T.I. -
My love
Nelly Frutado -
All Good Things
Lucie Silvas - Forget me not

"Lärdom är bra men erfarenhet är bättre"


/hanna.

The notebook

Lördag idag. Fast jag har hela dagen gått runt och trott att det är söndag. Ibland får man en sån känsla av att det är en annan veckodag än vad det egentligen är. Då går man hela dagen och tänker sig in i den dagens banor. Nu är det heller inte många dagar kvar tills skolan börjar igen. Jaha, nu har jag sagt det. Dom förbjudna orden, skolan börjar snart igen. Det är dom orden som är förbjudna att säga. Jag blir helt stel i kroppen då någon säger dom orden. För jag vill inte, jag vill inte höra dom. Jag vill inte tänka på dom och jag vill heller inte att dom orden ska vara sanna. Detta lovet har jag inte vågat räkna efter hur många dagar vi har ledigt. För då vet jag det alltid finns där i mina tankar. Det är inte värt att tänka på. Jag blir så arg på mig själv att jag ofta tänker mycket på framtiden. Men hey Hanna du lever i nuet så varför inte tänka i dom barnorna också och sluta att tänka på framtiden. Jovisst ibland är det faktiskt bra att tänka på framtiden men oftast inte. Varför ska man egentligen behöva tänka på framtiden? Varför finns det ordet överhuvudtaget. Jag vill och ska verkligen försöka leva mer i nuet och sluta att tänka på framtiden så mycket.

Tillbaks till skolan. Jo jag vet, snart är det dags och det är inte ens värt att skriva eller säga någonting om det. För jag vet hur det kommer att bli. Det blir som det alltid blir. Skolan är tråkig och det går faktiskt inte att göra någonting åt det. Visst det är kul att vara i skolan och träffa kompisarna men den andra delen väger tyngst. Tänk på ordet skola. Det första som kommer upp i mitt huvud då är läxor, lektioner, prov, lärare och mycket plugg. Är det så ungdomars/barns syn på skolan ska vara? Ska inte skolan egentligen vara något som är roligt. För det är där som man lär sig saker. Jag menar om skolan skulle vara rolig tror jag att många fler skulle ta åt sig kunskapen bättre. Vi går i skolan i minst i 12 år. (plus att man kanske väljer studier efter det, vilket jag tror att det blir i mitt fall)  Det är helt sjukt när man tänker på det. Och hur många timmar per år spenderar vi inte i skolan? Usch, den tanken känns förbjuden att tänka. Vi barn idag är mer än halva vår dag i skolan och det är väll meningen att kunskap ska vara rolig att lära sig. Nähe, jag tycker att det är dags för en förändring. Är meningen med skolan att man också ska vara tvungen att byta lärare varenda termin p g a att den personen i fråga inte få var kvar på skolan? Jag har inte lust att hela tiden få lära känna nya lärare som det ändå inte är någon idé att man lär känna för att dom kommer att sluta direkt efter att dom har börjat. Nej jag vill ha samma lärare i det ämnet från första dagen i 7:an tills sista dagen i 9:an.

I torsdags hade Amanda och jag filmkväll :) Hon sov över hos mig också. Vi hade jättekul :D Det går inte att ha annat i det sällskapet. Vi hyrde två filmer. Vi hyrde filmen The notbook/ Dagboken - Jag sökte dig och fann mitt hjärta. Har velat se den jättelänge. Jag blev helt kär i den filmen om jag ska försöka förklara hur bra den är. Jag tror att Amanda känner likadant. Den var så otroligt, himla bra! Så vacker och fin film. Den bevisa att livslång kärlek finns men att man måste kämpa för den. Jag ville faktiskt gråta för det var så himla vackert, men det gick inte. Om ni inte redan har sett filmen gör det för jag lovar ni kommer inte undan med att inte bli beröda. Amanda och jag kollade runt lite på internet efter den sen och vi upptäckte att det fanns som bok också. Yeees! Jag har precis lånat den. Bara till att hoppas att boken är lika bra som filmen. Men jag tror nog inget annat om den saken för det är boken som filmen är uppbyggd på. Tänkte att jag skullen spara boken till Linköpings resan på torsdag men jag vet inte om jag klara att hålla mig tills dess.

Allie Hamilton
- Tror du att vår kärlek kan åstadkomma underverk?
Noah Calhoun
- Ja, det tror jag.
Allie Hamilton
- Tror du att vår kärlek kan få oss att gå bort tillsammans? 
Noah Calhoun
- Jag tror att vår kärlek kan åstadkomma allt vi vill. 

"Först då jag lärde livets under
Om kärlek så ljuv och het
Jag sökte dig och fann mitt hjärta
Nu är jag din i evighet"
Av: Walt Whitman (finns i boken Dagboken - Jag sökte dig och fann mitt hjärta)

130451-50

/hanna.

OC

130451-48

OC ska läggas ner. :( Jag har fortfarande inte riktigt fattat det. Måste säga att det kom som en chock. Fast att man innerst inne visste man att OC någon gång skulle läggas ner. Allting har ju en början och ett slut. Nu är det OC:s tur att lämna oss. Dom kommer lämna ett stort tomrum efter sig. Jag kan inte beskriva med ord hur bra den serien är. Den har verkligen ALLT.  Helt otrolig :) 
Försämrade tittarsiffror är orsaken till att OC nu är tvungen att tas bort ifrån tv-tablån. I USA sänds det sista avsnittet den 22 februari. Men här i Sverige får vi som tur är njuta av OC ett tag till. Eftersom att vi ligger efter med avsnitten. Vi har  inte ens börjat på 4:e säsongen än.
OC och den 4:e säsongen börjar den 17 januari kl. 20.00. :)

så fina...
http://www.youtube.com/watch?v=c-efoDuLa6I&mode=related&search

http://www.youtube.com/watch?v=GcBoRPnRncA&mode=related&search

 http://www.youtube.com/watch?v=dzn8jEtusTA&mode=related&search


/hanna.

2007

Nu har det gått 3 dagar på det nya året. År 2007. Ett nytt år, en ny start, nya tag, nya möjligheter och mycket annat att se fram emot. Vi är inne i ett nytt år men det känns som att jag fortfarande hänger kvar i år 2006. Jag har faktiskt lite svårt för att tiden går så fort som den gör. Vart tar all tid vägen egentligen? Vi är med om saker, vi gör saker och det händer saker. Saker som sedan blir till minnen. Minnen som hjärnan kan plocka fram lite när som helst. Både bra och dåliga saker blir till minnen. Det är helt otroligt att man i ett visst ögonblick kan få fram ett minne. Bara sådär liksom. Det kan ju har hänt för hur länge som helst sen men det finns ändå alltid inom oss. Det känns faktiskt ibland som att hjärnan är kroppens alldeles egna dator. En dator som man går runt och bär på dygnet runt. En riktigt bra dator med ett enormt minne.
Hjärnan är verkligen fantastiskt!

Sitter här och lyssnar på lite Imogen Heap låtar. Deras låtar är riktigt bra, lite halvflummiga. :) Jag har alltid gillat deras låtar när dom har haft med dom i OC. Deras version av låten Hallelujah är så himla fin. Den låten förföljer mig verkligen. Sen jag började lyssna på den har den spelats lite överallt i min närhet. Jag fick gåshud då Amanda sjöng och spelade den på en julkonsert. Hon var riktigt, riktigt bra :)


/hanna.