Det är inte regn som faller

image206

Sonja Aldén - Det är inte regn som faller
Ännu en dag igen
Jag vaknar upp med tystnaden
Åh, står där lika vilsen som ett barn
Och som en våg kommer saknaden
Och den sköljer över mig
I samma stund ser jag sanningen
Jag ska leva utan dig

Anton jag älskar dig

/Hanna Karlsson.

29 oktober 2007


image203

Anton

Idag har vi fixat hos dig. Det blev jättefint. Jag har sagt det många gånger, men Anton du har verkligen den finaste platsen. Den finaste platsen till den finaste människan.

Det är så speciellt att gå till dig. Det känns lustigt att säga att det är speciellt att gå till dig. Men känslan av att komma till dig och känna din närvaro är helt underbar. Det är så hemskt att jag ska behöva gå till en kyrkogård för vara nära dig Anton. Jag har flera gånger tänkte när jag har kommit in på kyrkogården "vad fasen gör jag här egentligen?". Ibland tror jag att jag har gått fel, att jag har tagit fel väg. Men det är den rätta vägen. Det är vägen till dig. Det är en väg som jag kommer att gå många, många gånger. Detta är mitt nya liv, att besöka dig varje dag på en kyrkogård. Det är så fel, fel, fel. Det är så fruktansvärt fel! Du ligger där nere i jorden. För att jag ska kunna vara nära dig och besöka dig måste jag gå till en kyrkogård. Det är så fel och overkligt. Jag ska inte behöva gå till en kyrkogård för att vara nära dig. Du ska vara nära mig hela tiden. Du ska vara här hos oss. Du ska leva här hos oss. Det är så fel att du ligger där nere i jorden. Det är så fel att vi besöker din gravplats. Så jävla fel. Det ska inte vara såhär Anton. Du ska vara här hos oss och inte nere i jorden på en kyrkogård. Vi ska inte behöva gå till en kyrkogård. Det ska vi verkligen inte behöva. Du ska ju vara här hos oss!

image204

Kalmar FF vann mot AIK med 2-0 igår. Kalmar FF kom tvåa i allsvenskan Anton! Dom vann Svenska cupen och kom två i allsvenskan. Det är helt fantastiskt! Jag önskar så att du fick uppleva detta Anton. Du hade varit så glad! Älskade Anton. ♥


Anton jag älskar dig

/Hanna Karlsson.


Wilmas blogg

image201
Min syster Wilma har skaffat blogg!
http://jagheterwilma.blogg.se/

/Hanna Karlsson.

Söndagen den 28 oktober

image200
Bilden har jag fått av Malin.

Anton.

I veckan var dom från din skola här. Dom lämnade boken som man har fått skriva i på Åkrahällskolan. Så många som har skrivit i boken och så fint dom har skrivit!

Anton vi har skapat en minnesfond för dig. Minnesfonden ska gå till hantverksprogrammet. Du kommer alltid att leva kvar på hantverk, alltid. Det har kommit in så mycket pengar till fonden. Det är helt otroligt Anton att det har kommit in så mycket pengar.

 Tack till alla ni som har skänkt pengar till Anton Karlssons minnesfond!


 Det gör så ont att leva utan dig Anton. Var sekund utan dig gör det så fruktansvärt ont. Jag önskar så att jag fick träffa dig igen Anton. Bara för en minut eller två. Bara se dig och få säga några ord till dig. Det finns så mycket som jag vill säga. Hur mycket vi älskar och saknar dig, hur många människor det är som bryr sig om dig. Det finns så mycket som jag skulle vilja säga till dig. Men jag kommer aldrig att få säga det till dig. Anton, jag önskar så att du ser oss. Att du ser och hör oss. Tänk om du ser oss, men du får inte någon kontakt med oss. Du kanske står jämte mig här nu och försöker prata med mig. Men du får inget svar, jag ser inte dig. Jag vet att du finns nära oss Anton. Jag har känt din närvaro så många gånger. Du hjälper oss. Du tar din hand i våra och hjälper oss att vandra utan dig. Vi vandrar med dig. Du finns hos oss. Jag vet det. Älskade storebror.


Anton, det är höstlov nu. Jag vet att du hade sett fram emot det så mycket. Du skulle haft praktik i fyra veckor på Rydéns och sen höstlov. Du skulle vara borta ifrån skolan i en hel månad. Men du fick aldrig vara på din praktik och du kommer aldrig att få ha höstlov. Det kommer inte att vara du och jag hemma på höstlovet. Det kommer aldrig mer att bli så. Du kommer inte att sitta här nere vid datorn när jag kommer ner, du kommer inte att gå och göra din havregrynsgröt, vi kommer inte att kolla på film som vi alltid brukade göra på lovet.


Idag är det en månad sedan begravningen. 28 september var datumet då du begravdes. Fast att det känns som att jag står och trampar och livet står still så går tiden ändå väldigt fort. Begravningen känns så långt borta. Idag är det en hel månad sedan du begravdes. I en hel månad har du nu legat i jorden. Jag kan fortfarande få tankar om att jag skulle vilja gräva upp och se skalet av dig igen. Fast att ditt skal ligger nere i jorden där det är kallt så har du nog ändå förändrats mycket sen jag såg dig sist. Du hade redan förändrats lite när jag såg dig dagen innan begravdes. Men det känns så obehagligt att ditt skal ligger i jorden. Älskade storebror du ligger i jorden. Det är så overkligt. Det är speciellt att gå till dig. Jag gillar att gå till dig. Jag behöver gå till dig Anton. När jag står hos dig känns allting så bra. Du är nära mig och den känslan av din närhet är underbar.


Nu gäller det för Kalmar FF! Klockan 15.00 smällde det, Kalmar möter AIK.

Vinn nu Kalmar! Gör det för Anton. ♥


"Cause, it´s true, I am nothing without you"

Sum 41 - With me


Anton jag älskar dig


/Hanna Karlsson.


21 oktober 2007

image158 image198
Söndagen den 16 september                           Söndagen den 21 oktober

image175 image199
Lördagen den 29 september                            Söndagen den 21 oktober

Anton.

Jag sitter här och lyssnar på musik. Jag lyssnar på sorglig musik. Det är sorglig musik som gör det lättare för mig att skriva. Jag behöver lyssna på sån här musik. Ofta blir det sån musik som du lyssnade på. Anton du och jag gillar samma musik. Underbar musik!


Ännu en dag utan dig storebror har gått. Dagarna går så fort. Tiden går så fort fast att det känns som att livet står still. Jag står bara och trampar på samma ställe hela tiden.
Det är alltid samma tankar. Du är alltid i mina tankar. Jag tänker på dig hela tiden Anton! Varje morgon när jag vaknar, jag tänker på dig, på att du inte finns längre, att du inte ligger där i ditt rum och sover. Det finns inte någon att behöva säga till på mornarna längre. Ingen Anton som jag behöver tjata på för att du ska gå upp. Jag minns så väl en morgon sista veckan du levde. Du ropade på mig och sa att du snart skulle komma ner. Jag svarade då, "va bra Anton". Där jag stod nere i badrummet blev jag förvånad för det var inte varje dag som du går ner själv utan att jag hade behövt säga till. Efter några minuter igen ropar du och säger "Jag kommer nu". Jag svarade då "men jag ser dig ju inte". Samma sak ännu en gång. När du väl kommer ner sen frågar jag dig varför du inte kom upp första gången du ropade, då svarade du "för att du skulle veta att jag var vaken och att du inte skulle bli arg för att jag inte kom upp". Du är så morgontrött. Jag saknar att säga till dig på mornarna! Jag vill behöva säga till dig på mornarna. Jag vill att du ska komma upp lika trött varje morgon, göra din frukost och sen göra dig i ordning. Jag vill ha någon som tjatar på mig att jag tar så lång tid på mig i badrummet. JAG VILL HA DIG HÄR NU ANTON! Jag vill ha dig här hos, varje dag resten av våra liv. Det går inte. Det går inte att leva utan dig. Det är så fruktansvärt svårt. Allt är så svårt och jobbigt. Jag vill inte ha det så här längre. Det kommer aldrig att gå. Det är en så stor bit som fattas. Du Anton, du fattas. Jag kommer aldrig att bli hel igen, aldrig. Det är något som har tagits bort ifrån mig. Det är du Anton. Du är borta och en stor bit inom mig är borta. Jag är halv. Jag kommer aldrig att bli hel igen. Aldrig.

Mitt nya liv började för 1 månad och 6 dagar sedan. Mitt nya liv, utan dig. Jag är tvingad att leva utan dig. Jag fick 15 år, 5 månader och 15 dagar med dig. Det är den bästa tiden i mitt liv. Nu har ett liv utan dig börjat och jag vet inte hur det ska gå. Det gäller att ta en dag i taget. Jag tänker inte på framtiden, det går inte. Jag vet inte hur jag mår om 5 timmar eller om 2 dagar. Man ska leva i nuet. Det är det man ska sträva efter. Lev här och nu och tänk inte så mycket på framtiden! Ta vara på det du har, det kan fort vara borta. Livet är så skört. Man vet aldrig när hela ens liv kan rasa samman. Mitt liv har rasat samman.


Jag har tänkt mycket på saker som jag gjorde innan allt hände. T.ex att jag pluggade som en galning hela åttan. All denna tid jag la ner på det hade jag kunnat lägga på något hela annat. Skolan är väldigt viktig, det vet jag. Men det finns saker som är så mycket viktigare. Här tvingas vi barn och ungdomar vara i skolan hela dagen och sen när vi kommer hem tvingas vi fortsätta med skolan. Vad får vi för fritid? Ingen. Är det meningen att skolan ska uppta hela ens liv? Nej, det är så fel, fel, fel. Varför sitter vi i skolan och lär oss om saker som hände för flera tusen, miljontals år sedan och varför sitter vi och räknar tal som vi aldrig ens kommer att behöva räkna ut igen? Det finns så mycket inom skolan som är onödigt. Lär oss nutid! Lär oss saker som vi kan ha nytta av istället. Skolan är inte meningen med livet, det är så mycket annat som är så mycket viktigare. Tid att umgås med familjen och vännerna är viktigare än skolan flera gånger om. Jag blev så arg när folk frågade mig när jag skulle börja skolan igen efter det att Anton hade dött. Det var verkligen inte det viktigaste i mitt liv. Det viktiga var att ens orka ta mig upp ur sängen. Jag tänkte inte ens på skolan. Det var inte viktigt för mig, det fanns så mycket annat som var så viktigt då. Skolan var det minsta som var viktigt. Skolan är inte allt! Alla lärare i skolan som träffade mig första gången när jag hade kommit tillbaka frågade mig inte hur jag mådde. Flera gånger var det första dom sa till mig hur mycket jag hade missat och hur jag skulle ta igen det. Det är så fel, fel, fel. Det var verkligen inte det jag ville höra. Det gör mig så arg och ledsen att skolan alltid ska komma först. Lärarna kunde ha kommit fram till mig och sagt "va kul att du är tillbaka" sen hade dom kunnat gå därifrån. Jag vill inte höra hur mycket jag missat, det gör mig bara så stressad. Ni ville inte få mig stressad men det var precis det ni fick. Är det någon lärare som har frågat mig hur jag mår? nej, ingen. Är det någon lärare som har frågat mig hur det går för mig i skolan nu? nej, ingen. Jag tycker att detta är fruktansvärt dåligt. Det visar så mycket att ni inte vet hur ni ska bete er och hur ni ska agera i en sån här situation. Min bror har dött. Vad ska krävas för att ni ska visa förståelse? Det är en fråga som jag har ställt mig flera gånger de senaste veckorna. Var glada att jag överhuvudtaget är i skolan, att jag orkar. Jag kunde ha varit sängliggande och som ett vrak. Men nu är jag inte det. Men då hade ni kanske varit mer förstående?


Anton. Idag har vi varit i Svalehult, där du blev påkörd. Korset står kvar, och vet du!? Dom tänder fortfarande ljus för dig där ute. Blommorna som alla har lagt till dig är nu vissna men dom finns där. Wilmas text till dig och min dikt hänger där ute. Vi tände ett ljus för dig där ute idag Anton. Alltid när jag är i Svalehult får det mig att tänka på dagen då ca. 30 personer samlades där ute. Det var dagen efter du dog och vi hade bestämt oss dagen innan för att vi skulle åka ut till olycksplatsen. Vi sa till dina kompisar att dom kunde hänga med ut. Vi skulle samlas här hemma innan. Jag blev helt chockad när jag öppnade dörren här hemma. Det kom hur mycket folk som helst som ville hänga med ut till olycksplatsen. Vi måste ha varit ca 30 personer där ute. Det kom mer och mer folk hela tiden. Det var så fint när alla stod där ute. Men det var samtidigt så jobbigt. Det var där ditt liv togs ifrån dig. Det var där du blev påkörd. Bilen som körde på dig. Det var den vägen som du åkte på. När våra tårar rann som mest när vi stod där ute kom du och blåste bort dom med vinden. Du fanns hos oss. Jag vet att du fanns hos oss. Jag kände din närvaro så starkt. I flera timmar stod vi där ute, alla var så tysta och stod och kollade ner i diket. Jag vet att du fanns bland oss där ute Anton. Den gången fanns du hos oss. Jag kände din närvaro så starkt. Du torkade våra tårar och hjälpte oss. Jag har varit vid olycksplatsen så många gånger efter men jag har aldrig känt din närvaro då. Det var bara den dagen då alla samlades där ute. Det var något speciellt den dagen. Du var hos oss. Det är vissa tillfällen jag känner att du finns nära oss Anton.


I början av veckan plockade de bort begravningsblommorna från din grav. Blommorna hade vissnat. Det är så fint hos dig Anton. Så underbart fint! Du måste ha den finaste platsen på hela kyrkogården. Det är så speciellt och fint hos dig. Jag är hos dig varje dag Anton. Se så att du har det bra.
Vi hittade äntligen en ängel, den är hos dig nu. Den är så fin.


Kalmar FF vann mot Brommapojkarna idag med 2-1. Kalmar FF har nu gått upp i topp. Kalmar har nu bara en match kvar och den är mot AIK. Det vore helt underbar om Kalmar FF vinner allsvenskan! Men jag vill ändå inte det. Du kommer ändå inte att få uppleva det. Älskade Anton.


Anton jag älskar dig


/Hanna Karlsson.


Anton

image196

Jag älskar den här bilden på dig!
Den bilden är verkligen du, Anton. ♥

Molly Sandén - Det finaste någon kan få
Du är fin som du är
När nu står med mig här
Gör dig inte en massa extra besvär
Utan vad den du är och så ska du få se
Du är värd allt som livet kan ge

Varje liten sak som du gör
Varje litet ord som jag hör
Får mig att förstå att en vän som är så
Är det finaste någon kan få

Alla har vi nåt bra
Nåt som andra vill ha
Även om det inte känns så var dag
Det är upp till dig och även till mig
Att se till att allt ordnar sig 

Varje liten sak som du gör
Varje litet ord som jag hör
Får mig att förstå att en vän som är så
Är det finaste någon kan få 

Sprid glädje och du får dubbelt upp
Älska och du förstår
Får mig att förstå att en vän som är så
Är det finaste någon kan få
Är det finaste någon kan få

Anton jag älskar dig ♥

/Hanna Karlsson.

15 september 2007

image182

15 september 2007 klockan 01.35

Nu har du varit borta ifrån oss i en hel månad.

Du gav mig allt
Ett hjärta kan
Du lever kvar i mig
Så länge livet ger mig tid


Anton jag älskar dig ♥

/Hanna Karlsson.

14 september 2007

image195

Anton.

Ännu en dag utan dig storebror har gått. Varje dag är en ny dag utan dig. Jag vill inte leva utan dig. Men jag är tvungen, jag har inget annat val. Jag är tvungen att leva varje dag resten av mitt liv utan dig. Det gör så ont att bara  tänka på det. Så fruktansvärt ont. För varje dag som går kommer jag att leva den utan dig, älskade Anton. Det är så svårt att förstå, jag vill inte förstå! Du lever inte längre bland oss. 17 år och 5 månader var den tid du fick här på jorden. Alldeles, alldeles för kort tid. Det skulle ha blivit så mycket längre. Du hade så mycket att se fram emot, så många drömmar. Ditt liv hade just börjat. Du fick så kort tid här hos oss, för jävla kort tid. Det skulle ha blivit så mycket mer. Du skulle ha gjort så mycket i ditt liv. Du hann knappt med någonting. Du skulle ju bli vuxen snart, du skulle snart få ta körkort, skaffa bil och om inte så lång tid så skulle du ta studenten. Efter det skulle du ha skaffat jobb och då skulle du verkligen blivit vuxen. Jag tänkte på det när vi var i Böda i somras, att det kanske var den sista sommaren som hela familjen var tillsammans på länge i Böda. För nästa år hade du kanske sommarjobb och du som ville jobba hela sommaren hade inte haft något tid med Böda. Anton det blev din sista sommar, sommaren 2007. Det var sista sommaren som hela familjen var samlad. Nu fattas en del av oss och det kommer det alltid att göra. En stor bit är borta, det är du Anton. Vi är inte längre en hel familj. Det kommer vi aldrig att vara. 
Biten är du Anton. Du är en bit som aldrig kommer att komma tillbaka, men som alltid kommer att finnas hos oss. Föralltid.


Idag är 1 månad sen beskedet kom, att du var tvungen att lämna oss. Imorgon har du varit död i en hel månad. Men jag måste säga att fredagen den 14 september också är den hemskaste dagen i mitt liv. En sån fruktansvärd dag av en fruktansvärd oro hela morgonen, på förmiddagen kom chock efter chock. Du hade fler och fler skador. Runt två tiden kom den största chocken och jag greps av panik. Den känslan som jag hade när mormor pratade i telefonen med mamma och hon blir helt förstörd och säger att du inte kommer att klara dig går inte att beskriva. Jag visste inte vart jag skulle ta vägen Anton, jag var bara tvungen att komma bort. Jag sprang ut ur huset. Jag skrek, men jag grät inte. Jag var i en så stor chock. Jag visste verkligen inte vart jag skulle ta vägen. Jag bara sprang, tillslut mötte jag Cilla och vi åkte tillbaka hem till huset. Efter en stund var mina panikkänslor då jag skrek över och jag blev helt lugn. Så fruktansvärt lugn. Jag bara föll ihop i soffan. Jag kände mig så fruktansvärt utmattad. Jag låg så i någon timme. Det kom folk hit som skulle hjälpa oss. Det var efter en stund jag började kontakta dina kompisar Anton. Det bestämdes att vi skulle åka till dig. På vägen in hämtade vi upp Martin som fick världens chock då han fick se dig. Jag minns att vi gick in i besöksrummet på IVA, efter en stund kom mamma och pappa och då gick det inte längre. Jag var tvungen att bara komma ut därifrån, jag kunde inte möta mamma eller pappa. Efter en stund hade jag samlat mig och kunde gå in till dig. Älskade Anton. Jag gick längs den långa korridoren med pappa vid min sida. Jag kom in och fick se dig ligga där med en massa slangar. Det var så hemskt men samtidigt så underbart att få vara hos dig. Jag satte mig på en stol jämte dig, jag tog min hand i din. Mina tårar rann nerför mina kinder hela tiden. I flera timmar satt jag bara och kollade på dig. Jag höll min hand i din så hårt jag vara kunde. Så satt jag tills du dog, min hand i din. Jag ville att du skulle känna att jag var nära dig, jag släppte aldrig taget. Jag kommer aldrig att släppa taget om dig Anton! Aldrig. Dina händer var så kalla, jag bytte sida någon gång ibland så att jag kunde få båda dina händer lite varmare. Någon gång ibland tog jag några pauser och gick ut från rummet där du låg. Det går inte att beskriva hur fruktansvärt hemskt det var Anton. Jag satt hos dig älskade storebror och väntade på att du skulle dö. Flera gånger när jag satt hos dig tänkte jag "det här får inte var sant, det får inte var sant". Men det var sant.. Jag satt hos dig, hade min hand i din och tänkte hela tiden på saker vi gjort tillsammans  och vilken underbar människa du är. Jag minns att jag tyckte att du var så kall i huvudet och i ansiktet. Det var precis som att ditt huvud var död. Men det var ju precis så som det var, du var hjärndöd. Din kropp levde med hjälp av maskiner och det var maskinerna som gjorde att du var varm. Du var redan då borta ifrån oss Anton. Sakta, sakta togs du bort ifrån oss.
Det var så många inne hos dig för att se dig en sista gång och ta farväl, din familj, släkt och dina underbara kompisar. Jag hoppas Anton att du hörde det vi sa till dig och kände vår närvaro. Älskade storebror.


Snart ska jag gå och lägga mig. Men det är inte som vanligt, ingenting är som vanligt. Min vanliga runda för att kolla i alla rummen så att ni sover och har det bra gör jag inte längre. Din dörr är stängd och jag går inte längre in till dig och säger "god natt, sov så gott, vi ses imorgon" eller om du sover så tittade jag bara in hos dig. Men så är det inte längre. Jag går bara och lägger mig. Jag tar aldrig den vanliga rundan längre. De första dagarna när du hade lämnat oss och jag skulle gå och lägga mig tänkte jag istället att idag hoppas jag över att kolla till Anton. Men nu tänker jag, det finns ingen Anton att kolla till längre.


God natt Anton, sov gott, vi ses imorgon!


Anton jag älskar dig


/Hanna Karlsson.


Ett stort tack

image193
Tack för alla helt underbara kommentarer jag får på mina inlägg!
Tack till alla ni som bryr er på ett eller annat sätt.
Det betyder enormt mycket att det är så många som bryr sig.
TACK! ♥

Tänkte för er som inte vet, om ni vill se alla inlägg som jag har skrivit om Anton klickar ni på September 2007 i högra spalten där det står arkiv. 

/Hanna Karlsson.

Torsdagen den 13 september 2007

image190

Anton.

Idag är det hela fyra veckor sen olyckan hände. Torsdagen den 13 september 2007 är dagen då allt hände. Det är dagen som förändrade våra liv föralltid. Det var den dagen som gjorde att du var tvungen att lämna oss. Våra liv kommer aldrig att bli som förut. Ditt liv kommer aldrig att bli som förut. Vi står kvar här utan dig. Du finns inte hos längre, du är borta. Jag kan inte förstå det. Jag kommer aldrig att förstå. Du är borta Anton, älskade underbara storebror. Jag kan inte förstå att jag har orkat leva utan dig i fyra veckor. Det har varit dom värsta veckorna i mitt liv. Jag kan verkligen inte förstå hur jag har orkat. Jag förstår inte hur jag kommer att orka leva utan dig. Du som är min älskade storebror och allra bästa vän. Just nu känns det som att jag aldrig kommer att klara mig utan dig Anton. Jag vill inte leva utan dig! Älskade storebror. Det är dig som jag har växt upp med. Det är du som är min absolut största förebild. Det har du alltid varit och kommer alltid att vara. Jag älskar dig så fruktansvärt mycket Anton, det går inte att beskriva hur mycket. Jag kommer alltid att göra det, alltid.


Du och jag har alltid haft en väldigt fin relation till varandra. Du har alltid varit min bästa vän, du har alltid funnits där. Vi har alltid kunnat prata om allt. Så mycket saker som vi har gjort tillsammans, ALLA UNDERBARA MINNEN MED DIG! Jag vet verkligen inte hur jag ska klara mig utan dig. Det känns som att det aldrig kommer att gå. Jag vill inte leva utan dig, jag vill verkligen, verkligen inte det. Du är verkligen allt för mig. Du är den bästa. Jag klara inte det här Anton. Det kommer aldrig att gå. Aldrig. Jag är helt trasig. Jag gör snart sönder av sorg, smärta, saknad och ilska. Denna enormt stora saknad efter dig. Jag vill att du ska vara här, nuuu! Du ska var här hos oss. I snart fyra veckor har du varit borta ifrån oss nu och fler kommer det att bli. Jag vill inte att det ska bli mer. Du ska komma hem NU! Du ska komma in till mig nu, sätta dig här jämte mig. Jag vill se ditt underbara leende igen och höra ditt underbara skratt.

För varje dag som går blir saknaden ännu större. Denna enormt stora saknad är något som inte går att förklara med ord. Jag skulle verkligen göra allt för att få allt det här ogjort. Om jag kunde så skulle jag spola tillbaka tiden så att jag kunde säga till dig att du inte skulle åka inlines. Jag har tänkt detta OM så många gånger. Om jag hade gjort så, om jag hade sagt så, om, om, om, om. Men vem hade trott att detta skulle hända. Du skulle ju komma hem igen, oskadd. Du kom aldrig hem igen. Du kommer aldrig att komma hem mer, aldrig.


Anton, Kalmar FF vann mot Örebro häromdagen!

Jag fick låna en ängel
Som spred sitt ljus i mitt liv
I varje andetag
Du togs bort från mig
Alldels för tidigt
Jag fick låna en ängel
För en stundAnton jag älskar dig ♥

/Hanna Karlsson.


Mina tankar idag


image189
Anton

Jag känner mig trasig

Det känns som att hela jag är sönder

För det gör så fruktansvärt ont

Varenda minut utan dig gör det ont

Så ont

Jag tror att mitt hjärta ha brustit

Det känns som så

All denna smärta

Det går inte att beskriva

Det känns som att du tog med dig halva mig Anton

För jag känner mig så tom

Så oerhört tom

Jag vet inte hur jag mår längre

För jag känner mig så fruktansvärt tom

Jag är så arg och så ledsen

Jag skulle vilja skrika ut min ilska i flera dagar,

men jag kan inte

Jag vill gråta

Jag vill gråta i flera dagar

Bara vara för mig själv och gråta

För jag är så fruktansvärt ledsen

Men mina tårar är slut, dom är verkligen slut

Jag har gråtit så mycket att jag inte har några kvar

Allt är så tomt

Jag är så tom

Det känns som att det inte finns något kvar längre

Att allt är borta

Jag ser ingen glädje längre

Jag ser bara en massa sorg och smärta

Jag ställer mig hela tiden frågan, varför?

Varför var just du tvungen att lämna oss

Du som är den finaste

Livet är så jävla orättvist!

Du togs bort ifrån oss

Du från oss och vi från dig

Du ska vara här hos oss

Kvar vi nu står utan dig

Varje dag är en ny dag
En ny dag utan dig

Det är så fruktansvärt jobbigt att leva utan dig

Du är inte hos oss

Du kommer aldrig att komma hit mer

Jag önskar så att detta vore en dröm

Att du snart skulle komma hit igen

Det är ingen dröm

Detta är ren verklighet

Om det ändå vore en dröm

Då skulle jag snart vakna och går ner och efter ett tag skulle du komma ner lika morgontrött som alltid. Sen skulle du fixa med frukosten och sen göra i ordning dig för skolan.
Innan vi skulle skiljas åt skulle vi säga hejdå till varandra, "ha det så bra idag, vi ses sen"

Precis så som vi sa till varandra den dagen du blev påkörd

Hejdå

Det var det sista som vi sa till varandra
Det var sista gången jag pratade med dig


Nu tog mina ord slut.


Anton jag älskar dig ♥

/Hanna Karlsson.


Lördagen den 15 september 2007


image167
Anton.
Idag är det 3 veckor sedan du lämnade oss. Hela tre veckor har gått. Jag kan inte förstå att du har varit borta så länge. Lördagen den 15 september 2007 är den hemskaste dagen i mitt liv. Det var dagen som du togs bort ifrån oss. Du somnade sakta in. Jag höll din hand så hårt jag bara kunde. Jag ville att du skulle känna att jag fanns hos dig, att jag var nära dig. Jag hoppas verkligen att du gjorde det. Ditt tryck gick ner flera gånger och då trodde jag att det var slutet. Men det gick upp och ner hela tiden, men så en gång då förstod jag att det snart var dags. Du skulle snart lämna oss. Ditt tryck gick sakta ner och dina hjärtslag blev oregelbundna. Jag höll min hand i din hand och tog min andra hand på ditt hjärta. Jag kände att du sakta flög iväg ifrån oss. Det var så fruktansvärt hemskt att det går inte att beskriva. Sakta, sakta lämnade du oss. Tårarna forsade nerför mina kinder. Jag såg dig min älskade bror dö. Det ska man inte behöva få se. Det borde vara förbjudet. Jag såg dig ligga där hjärndöd och jag fick se när du dog. Det är det värsta i mitt liv. Klockan 01.35 lördagen den 15 september 2007 togs du bort ifrån oss.

Shirley Clamp - Jag fick låna en ängel
Du log mot mig
En sista gång
Du var så lugn
Som om du redan gett dig av
Du såg på mig
Att jag var rädd


Hur kan man nånsin' va' beredd?


Jag fick låna en ängel
Som spred sitt ljus i mitt liv
I varje andetag
Du togs bort från mig
Alldeles för tidigt
Jag fick låna en ängel
För en stund


Du gav mig allt
Ett hjärta kan
Du lever kvar i mig
Så länge livet ger mig tid
Du sa till mig 'Var inte rädd'


Men säg mig hur kan man nånsin' va' beredd?


Jag fick låna en ängel
Som spred sitt ljus i mitt liv
I varje andetag
Du togs bort från mig
Alldeles för tidigt
Jag fick låna en ängel
För en stund


Min ängel..


Jag fick låna en ängel
Du spred ditt ljus i mitt liv
I varje andetag
Du togs bort från mig
Alldeles för tidigt
Jag fick låna en ängel
Jag fick låna en ängel
För en stund


Du kan lyssna på låten här -
http://www.youtube.com/watch?v=7_smCXC6Rmo

Anton jag älskar dig ♥

/Hanna Karlsson.

En vecka sedan begravningen


image188

image175
Anton.
Idag är det en vecka sedan du begravdes. I en hel vecka har skalet av dig legat i jorden. Det känns fortfarande fruktansvärt obehagligt att du ligger där nere i jorden. Idag är det en hel vecka sedan vi gjorde det sista för dig. Begravningen var så fin och jag tänker ofta på den. Jag hoppas verkligen Anton att du på något vis såg hur fin den var. Hur fint dom sjöng och hur duktiga dina kompisar var. Det var nog det finaste på hela begravningen när dina kompisar gick upp till dig och bar dig, under tiden spelades din favorit låt California. Det var så otroligt fint, det gick verkligen inte att hålla tårarna tillbaka då. Tårarna rann nerför mina kinder under hela begravningen men när Marie, Antonia, Amanda och Gerda sjöng och när dina kompisar bar ut dig rann tårarna ännu mer. Jag vill att du ska vara stolt över dina kompisar Anton, du har dom bästa. Jag hoppas verkligen att du vet att du har dom bästa kompisarna. Det dom gjorde för dig är något som både du och dom borde vara väldigt stolta och glada över.

Igår när jag skulle sova jag tänkte jag på dig Anton. Jag försöker varje kväll att inte göra det för då är det så svårt att sova, men igår gick det inte att tänka på något annat än dig. Det var bara dig som jag hade i mina tankar. Men jag tänkte mest på var du är nu. Var du finns nu. Du kan inte var helt död. Du är död här på jorden, men du måste ha kommit till en annan plats som du nu lever på. Jag hoppas att du har kommit till den finaste platsen som det bara gå att komma till. Din tid här på jorden var alldeles för kort och därför måste du leva vidare på en annan plats. Det kan inte bara vara slut för dig nu, det går bara inte. Men var har du tagit vägen Anton? Ååh, jag vill så gärna veta. Jag vill veta om du har det bra, om du är hos människor som tar hand om dig. Jag kommer aldrig att få veta var du har hamnat. Den gången då mitt liv tar slut hoppas jag att vi möts igen, att jag kommer till dig igen. Jag tittar upp mot himmeln ibland och tänker att du kanske finns där. Men jag vet inte om jag tror på det där med himmeln. Det måste finnas en ännu finare plats för dig. Du har kanske träffat farfar och morfar nu. Jag hoppas att dom i sånna fall tar hand om dig på bästa sätt. Denna frågan om var du har kommit till efter din död kommer jag aldrig att få svaret på. Ditt liv kan inte bara vara slut nu, du fick alldels för kort tid att leva här på jorden. Varför är livet så jävla orättvist? Det var inte din tur Anton, det var inte dags för dig att lämna oss. Den finare platsen drog i dig och dom fick dig. Jag hatar det! Dom vann och vi förlorade. Vi vill ha dig här hos oss! Du ska finnas här hos oss. Du ska inte finnas på någon annan plats. Din själ flög iväg den 15 september och hämtade din kropp den 28 september. Nu lever ni tillsammans på en annan plats. Anton jag önskar så att jag visste vart. Men då skulle jag snabbt åka och hämta hem dig igen. Jag vill inte att du ska leva på en annan plats för den finaste platsen är här hos oss.
Jag återkommer mer om detta någon annan gång.

Anton jag älskar dig ♥

/Hanna Karlsson.

3 veckor har gått

image153
Anton.
Jag sitter här på samma plats som du så många gånger har suttit på. Jag vill så gärna se dig sitta här igen, men det kommer jag aldrig att få göra. Jag kommer aldrig att få sitta jämte dig och prata om det som du kollar på, på datorn. När jag sitter här känner jag värmen från alla ljus som mamma har tänt. Dom är tända för dig, bara för dig Anton. Vi tänder ljusen för att tänka på dig. Det är du som lyser för oss. Vi tänker alltid på dig Anton. Alltid.

Igår när jag var hos dig var det mörkt. Jag var lite rädd när jag gick på kyrkogården och det kändes lite läskigt att gå där helt ensam. När jag kom fram till dig blev jag så lugn och trygg. Jag kände att du fanns nära mig. Fast att det var så mörkt och inte en enda människor syntes till så kände jag mig trygg. Det lyste så fint hos dig i mörkret. Det kommer alltid att lysa för dig Anton. Jag kände verkligen att du var nära mig igår, att fanns där hos mig. 

Igår var jag i skolan i några timmar för första gången sen allt hände. Anton du kommer inte att bli förvånad över det som jag ska berätta för dig. Det var precis som vanligt. Du har ju själv en stor erfarenhet av paradisskolans lärare så du vet vad jag menar. Något som i alla fall var bra var alla helt underbara klasskompisar som tog hand om mig på bästa sätt. Idag orkade jag inte gå till skolan. Idag kändes allt så jobbigt.

Idag är det tre veckor sedan du var med om olyckan. Idag är det tre veckor sen du skulle börja lämna oss. När jag sa hejdå till dig när du skulle ut och åka trodde jag aldrig att det här skulle hända. Jag trodde att du snart skulle komma hem och vara helt svettigt och berätta om vart du hade åkt. Men så blev det inte. Istället ringde du och berättade att du hade blivit påkörd. Det är så fel, fel, fel,fel. Du skulle ha kommit hem så som jag ville, svettig och gått in i duschen och sen berättat om hur det gick att åka. Men istället fick du åka ambulans in till sjukhuset. Jag undrar så vad du tänkte när du åkte där ute, hur fruktansvärt rädd du måste ha varit. Älskade Anton! Jag hoppas att du inte var så rädd. Jag undrar också vad du tänkte när du låg där efter att du hade blivit påkörd, men jag vet att du var lugn. Det är typiskt dig Anton, alltid lika lugn vad som händer. Som du vet är jag din raka motsats, jag får alltid panik. Du skulle ha sett mig när jag fick beskedet om att du hade blivit påkörd. Denna panik, jag var skakig i flera timmar efter. Du har alltid varit lika lugn vad som än har hänt. Du var samma underbara Anton ändå in i döden. Men du hade ju "bara" två brutna ben, du skulle ju klara dig. Du skulle få ligga på sjukhus ett tag och sen komma hem. Du skulle få sitta i rullstol i några månader, men det skulle du klara av. Jag skulle ha tagit hand om dig, jag skulle ha gjort allt för att du skulle må bra. Det blev inte så. Du fick aldrig mer komma hem. Du fick komma till sjukhuset där du opererades två gånger och man upptäckte fler och fler skador på dig. Skador som gjorde att du inte skulle klara dig. Du skulle vara tvungen att lämna oss. Du ville inte lämna oss, du kämpade så länge. Du har alltid få kämpa, men denna gången räckte det inte. Du lämnade oss kvar. Vi står nu här kvar utan dig. Du kunde inte överleva. Dina skador var för många och stora. Du var tvungen att lämna oss. Vi kommer aldrig att få se dig igen, vi kommer aldrig att få ha dig hos oss mer. Du är nu någon annanstans. Du ryktes bort ifrån oss, helt plöstligt var du borta. Vi kommer aldrig att förstå. Du kommer ALLTID att vara en del av oss. Du kommer ALLTID ha din plats här i familjen. Du kommer ALLTID att vara min mammas och pappas äldsta barn och enda son. Du kommer ALLTID att vara min och Wilmas älskade storebror. Det finns inget som kan ändra på det. Döden skiljer inte oss åt. Vi kommer alltid att vara tillsammans. Du kommer alltid att ha din plats här i familjen. Alltid. ♥

Jag kommer kanske till dig lite senare ikväll. Vi ses Anton.

Anton jag älskar dig ♥

/Hanna Karlsson.

Finaste

image182
Anton.
Idag har jag varit hos dig två gånger. Tänt ljusen och kollat så att du har det bra. Idag har det knappt regnat något så idag har ljusen fått lysa. Dom lyser för dig. Anton du ska veta att vi tänder ljus för dig här hemma hela tiden. Dom är alltid tända när vi är hemma. Jag hoppas verkligen att du har det bra där du nu är Anton. Du förtjänar det bästa. Jag hoppas att du har träffat farfar och morfar, att dom ta hand om dig på bästa sätt. Men det var verkligen inte dags för dig att komma till dom än. 

Idag när jag satt hos dig fick jag en lustig tanke om att jag skulle vilja gräva upp dig igen. Det känns så fruktansvärt obehagligt att du ligger där nere i jorden. Det känns så hemskt. Jag vill inte att din kropp ska ligga där nere i jorden. Jag vill inte att du ska ha jord runt din kista. Du ska inte behöva ligga där nere i jorden. Det känns så jävla fel. Jag vill ha dig här hos oss, du ska finnas här hos oss. Jag vill se dig igen Anton. Jag kommer aldrig mer att få se dig. Jag såg dig för sista gången i torsdags. Men det var inte den rätta Anton. Det var inte den Anton som var full av liv som jag såg då. Jag fick inte se ditt underbara leende och inte höra din röst. Det var ditt skal som låg där. Det var din döda kropp som låg där. Det kändes inte som du. Det var bara utsidan av dig. Ditt underbart fina inre är någon annanstans. Din själ har lämnat din kropp och lever nu någon annanstans.

Vart kommer man egentligen till efter döden? Var är du Anton? Vi kommer aldrig att få veta. Den dagen vi själva hamnar där kommer vi att få se. Jag hoppas att du har kommit till det finaste stället som det går att komma till. Det är du mer än värd. Du ska ha det finaste. Du är den finaste. Jag hoppas verkligen, verkligen att du har det bra där du nu är Anton. Att du har det finaste som man kan få.

Anton jag älskar dig

/Hanna Karlsson.

2-0

image181

Älskade Anton.
Kalmar FF vann igår mot Malmö FF med 2-0.
Kalmar FF ligger nu trea, men är bara en poäng ifrån Göterborg och Djugården som ligger i topp.
Kalmar har en stor chans att ta hem guldet. =)
Anton jag önskar så att du var här så att vi kunde prata om vinsten.
Jag hoppas att du på något vis ser att dom vann igår.

Anton jag älskar dig

/Hanna Karlsson.


Få ord

image179

Anton.
Idag finner jag inga ord. Jag har så mycket inom mig, men jag kan inte. Det går inte att skriva idag.
Allt känns så, jag vet inte. Allt är mycket jobbigare nu efter begravningen.
Nu börjar man förstå mer, men jag kommer aldrig att förstå. Du är verkligen borta, du kommer inte hit mer.
Jag ser dig framför mig hela tiden. Jag ser dig hela tiden här i huset. Häromdagen fick jag till och med för mig att du kom hem från gymmet. Jag hör din röst och jag ser ditt leende framför mig. JAG SER DIG HELA TIDEN ANTON!
Jag har kollat på bilder på dig idag, men jag var inte redo. Det var för jobbigt. Alldeles för jobbigt. Jag får kolla på bilder av dig om en tid, när jag känner mig redo. Det var jag verkligen inte idag.

Jag och Martin var hos dig idag. Vi tände ljusen. Idag gick det mycket bättre, det blåste inte och sen regnade det inte just då. Anton du har verkligen en fin plats. Det känns speciellt att gå till dig. Det är så fint hos dig. Vi ses imorgon igen.

Det få räcka för idag Anton. Idag är en sån dag som jag inte kan skriva mer. Allt känns så...

Anton jag älskar dig ♥

/Hanna Karlsson.

MinneAvAntonKarlsson

Anton har en minnessida på lunarstorm.
Tryck på länken så kommer du dit!


www.lunarstorm.se/MinneAvAntonKarlsson