Ännu en dag utan dig storebror

 image176     image175

Anton jag har varit hos dig idag. Jag tände ljusen som inte vill lysa. Regnet släcker dom.

"Regndroppar faller som tårarna gör"

Anton jag älskar dig ♥

/Hanna.

Anton Karlssons begravning 28 september 2007

image171


image173                  image172

image174

Fredagen den 28 september 2007

Anton Karlssons begravning i Madesjö kyrka


Älskade Anton.

Igår hölls din begravning i Madesjö kyrka. Det var så otroligt fint. När jag först gick in i kyrkan fick jag nästan en chock över hur fint det var. Du låg i kistan där framme, omringad av ett hav av massor av blommor. På din kista stod ett kort på dig, en ljuslyckta och din favorit keps. Tårarna kom innan begravningen hann börja och det kändes som att jag aldrig skulle klara mig igenom begravningen. Anton du hjälpte mig. Du gav mig styrka. Begravningen började med att klockorna ringde därefter orgelspel. Sen spelades en av dina favorit låtar, Jeff Buckleys Halleluja.


Anton jag hoppas att du hörde att jag pratade med dig. Anton jag klarade det, jag läste upp min dikt! Jag var så nervös men när jag ställde mig där framme så kändes det mycket bättre. Du var nära mig. Du gav mig enormt mycket styrka och jag fixade det. Tack älskade Anton att du hjälpte mig. Helst av allt hade jag velat hålla ett långt tal till dig Anton för det är du verkligen värd, men jag kunde inte. Jag hade aldrig klarat det. Min dikt får sammanfatta allt och jag hoppas att du är nöjd. Jag tänkte på dig hela tiden. Jag kände verkligen att du gav mig stryka till att klara av att läsa dikten, du ville att jag skulle klara av det. Det är din dikt Anton, den är skriven till dig. Jag hoppas verkligen att du hörde det som jag sa.


Marie sjöng en jättefin sång till dig. Det var så fint. Amanda och Gerda sjöng också för dig. Amanda har skrivit en låt till dig Anton. Du har en alldeles egen låt Anton! En låt som är skriven till dig. Låten är så himla fin. Jag hoppas verkligen att du hörde den. Antonia sjöng också för dig, hon sjöng två gånger för dig. Himmeln är oskyldigt blå av Ted Gärdestad och Molly Sandén - Det finaste någon kan få. Det var så himla fint när Antonia sjöng. När Antonia sjöng Det finaste någon kan få, ville jag aldrig att hon skulle sluta sjunga. Det var dig hon sjöng om Anton, du är det finaste någon kan få. Anton jag hoppas att du hörde hur fint alla sjöng för dig, det var till dig som dom sjöng till, bara till dig. Jag hoppas att du är nöjd över valet av låtarna. Jag har försökt göra det så att det ska passa dig så bra som möjligt och hittat låtar som jag vet att du gillade.


Anton dom fixade det! Dina bästa kompisar bar dig! Anton din favorit låt, introt till OC California spelades under tiden som dom bar ut dig. Det var så otroligt fint. Dina kompisar stod i kyrkogången och sen gick dom upp till dig, tog i dina handtag och gick med dig längs kyrkgången. Anton det var så himla fint, jag hoppas att du kände och såg att det var dom som bar dig. Dina bästa kompisar. Dom var så duktiga och det var så fint av dom att göra det.


Anton du åkte fint, din sista bilfärd blev i en Mercedes. Du åkte ner till Nybro kyrkogård där alla hade samlats för att följa dig till graven. Alla ville ta farväl av dig, ett sista farväl. Dina kompisar sänkte ner dig i graven. Där du nu finns. Du fick så många blommor nerkastade på dig. Martin slängde ner dina målvaktskläder till dig. Dom finns nära dig ifall du någon gång skulle behöva dom. Det var så otroligt hemskt att se dig sänkas ner i marken och det var så fruktansvärt hemskt att stå där när man skulle säga farväl till dig. Anton jag hoppas att du hörde att jag sa "Hejdå Storebror". Du kommer alltid att vara min älskade storebror. Tårarna bara forsade ner efter att jag sagt hejdå till dig. Det var så jobbigt att stå där och se alla andra som skulle ta farväl av dig. Anton det var för tidigt. Man ska inte behöva säga farväl till någon som är 17 år, inte till min älskade storebror. Det är alldeles för tidigt. Jag vill inte att du ska ligga där i kistan i marken. Du ska vara här hos oss, du ska finnas här. Jag vill se dig, du som var så full av liv och alltid hade ett leende på läpparna. Allt förändrades så fort, helt plötsligt var du borta. Livet är så jävla orättvist. Du ska inte ligga där i graven, INTE DU!


Din begravning var så fin Anton. Den var bara till dig! Det var det sista som vi kunde göra för dig. Visa hur mycket vi älskar dig. Du låg där framme i kyrkan, i kistan. Du var omringade av ett hav av blommor, det var så otroligt fint. Det var så många ljus som var tända runt dig. Det var så mycket folk som hade kommit för att ta farväl av dig, för att hedra dig. Jag hoppas verkligen att du såg vilka som var där. Dom var där för dig, för dig Anton. Jag kände att du var där Anton. Du hjälpte mig att ta mig igenom begravningen. Jag hade aldrig klarat det om du inte hade gett mig styrka. När vi stod vid din grav och tårarna rann kom du och blåste bort våra tårar med vinden. Än en gång kom du och blåste bort våra tårar. Det var du som gjorde att dagen du begravdes på var blåsig. Det var du som blåste, du ville blåsa bort våra tårar med vinden.

♥ Vila i frid älskade storebror  ♥
_________________________________


Tack till alla ni som skickade blommor och närvarade vid Antons begravning igår. Jag trodde aldrig att det skulle komma så många som det gjorde. Det var väldigt fint av er att komma! Jag vet att Anton såg att ni var där.

Ett stort tack till Marie, Amanda, Gerda, Antonia som sjöng otroligt fint och till Fia som spelade. Ni gjorde Antons begravning otroligt fin.


Tack till Simon, Simon, Jocke, Martin, Josef och Emil som bar Anton. Ni var helt underbara! Ni klarade det, ni var så duktiga. Det var så fint att ni ville bära Anton och att ni klarade det. Det var det sista ni kunde göra för Anton. Jag vet att han såg er och jag vet att han log med hela sitt ansikte när han såg att det var ni som bärde honom.


Igår var en väldigt jobbig dag. Men det var så fint. Idag har det också varit jobbigt. Mycket tankar om Anton. Han ligger verkligen i marken nu. Det är Antons yttre som ligger i marken, hans underbart fina inre är någon annanstans. Jag har varit hos Anton två gånger idag. Tänt ljus, vilket är svårt när det regnar och blåser. Få hoppas att dom är tända nu i alla fall.  Begravningen är nu över, denna stora dag. Dagen som vi så länge har gått och väntat på. Det känns så jobbigt nu efter. Så mycket tankar och minnen som har kommit upp idag. Nu efter begravningen har verkligheten kommit ikapp en. Anton är verkligen borta, men jag förstår fortfarande inte. Gårdagen fick mig att förstå mer, men jag tror att jag aldrig kommer att förstå. Just nu känns det bara som att Anton är borta och snart ska komma tillbaka. Så kommer det aldrig att bli.


Idag har Anton varit död i två veckor.


Anton jag älskar dig ♥

/Hanna Karlsson


Kalmar FF vann

image170

Kalmar FF vann Svenska cupen.
Anton hade varit så glad.

Nu är det dags, begravningen idag.

Anton jag älskar dig ♥

/Hanna Karlsson

Dagen innan

image152

Älskade Anton.

Jag fattade det beslutet att jag ville se dig igen. Efter att ha funderat länge bestämde jag mig tillslut. Jag är väldigt glad över mitt beslut, det kändes bra att se dig igen. Men det var inte du som låg där. Det var skalet av dig som låg där, insidan är någon annanstans. Du hade inte förändrats så mycket sen sist jag såg dig. Du såg väldigt fridfull ut. Det kändes bra att se dig igen fast att jag redan har sett dig död. Idag var sista gången jag såg dig Anton. Jag hoppas att du på något vis kände eller såg att jag var hos dig.


Imorgon är det dags, begravningen. Det kommer att bli en stor och tung dag. En dag som jag länge har fasat inför. Men samtidigt känns det skönt att begravningen är imorgon för jag har gått och väntat så länge nu. Det kommer att bli så jobbigt imorgon. Det går inte att föreställa sig nu innan. Jag känner mig lite nervös inför imorgon, men imorgon kommer det att kännas ännu värre.


Imorgon ska du verkligen begravas. Imorgon kommer din kista ligga där framme i kyrkan med massa blommor på, ljuslyktan och kortet kommer att stå på din kista, din familj, släkt och vänner kommer att finnas där för att ta ett sista farväl av dig. Begravningen är till dig Anton, det är det sista vi kommer att göra för dig. Vi har gjort den så fin vi bara ha kunnat. Jag har valt ut dom låtarna som du gillade och fixat personer som ska sjunga och spela dom. Det kommer att bli så fint. Jag hoppas att du kommer att kunna se och höra allt imorgon. Det är för dig Anton, imorgon är det din dag. Det är dig som alla kommer att tänka på när dom sitter där i bänkarna. Det är dig som alla kommer att fälla tårar för, det är för dig som människor kommer att komma. Jag hoppas att du kommer att bli nöjd imorgon Anton, att du tycker att det är fint. Vi har gjort allt för att det ska passa dig så bra som möjligt.


Jag hoppas att du gör som jag vill, att du ger mig styrka imorgon. Det behöver jag, jag ska kämpa Anton. Precis så mycket som du har fått kämpa hela ditt liv. Jag kommer att tänka på dig hela tiden. Jag kommer att se dig framför mig. Hoppas att du kan ge oss all styrka som finns i kyrkan imorgon.


Imorgon kommer du att hissas ner i jorden. Min älskade storebror kommer efter imorgon att finnas på en kyrkogård. Det är så hemskt. Jag kan inte ens föreställa mig hur det kommer att se ut imorgon.


Dagen då du dog var den värsta dagen i hela mitt liv.

Imorgon kommer det att bli en väldigt, väldigt jobbig dag.

Imorgon är den dagen som jag tar det sista farvälet av dig

Anton, min älskade storebror.


Anton jag älskar dig


/Hanna Karlsson


Älskade Anton

image167

Älskade Anton.
Jag fundera på att träffa dig igen. Det är något inom mig som säger att jag vill se dig igen. Men det är också något som säger att jag inte ska göra det. Jag önskar så att du kunde hjälpa mig. För jag vill verkligen inte ångra mig.

Anton jag älskar dig ♥

/Hanna Karlsson


Ditt kors

image169
Anton ditt kors är färdigt nu. Korset ska stå på din gravplats tills du får din gravsten. Kenny har gjort korset jättefint och vi har nu fixat så att det står ditt namn på det. Det blev jättefint så jag hoppas att du blir nöjd.

Snart är fredagen inne. Då ses vi igen. Jag kommer inte att få se dig, men jag kommer att känna att du finnas där. Men jag kommer ändå att få se dig, jag kommer att se dig framför mig hela tiden. Jag hoppas att du kan ge mig styrka till det som jag ska göra. Jag vill och hoppas verkligen att jag kommer att klara det! Men när jag står där framme så ska jag tänka på dig hela tiden, se ditt underbara leende framför mig och tänka på vilken kämpe du var. Men man vet aldrig det kan ju bli för mycket också, jag hoppas att du förstå om jag inte kan. Jag ska göra mitt bästa och jag hoppas att det går hela vägen fram.

Anton jag älskar dig ♥

/Hanna Karlsson


En ängel

image167

Gud tog den vackraste ängel som vi har fått låna


Anton jag älskar dig ♥

/Hanna Karlsson


Gravplats och hantverk

Anton.
Idag har vi varit och sett ut en gravplats till dig. Det är så stort där. Men vi hittade ett jättebra ställe till dig. Du kommer att ligga mitt i solen, det passar dig perfekt eftersom du var en solstråle. Solen kommer alltid lysa för dig. Det var jobbigt att gå på kyrkogården, nästa gång jag går där kommer du att finnas där. I kistan och sen sänkas ner i jorden. Det kommer att bli så jobbigt att se kistan där du ligger i. Men det kommer att vara en så fin begravning. Vi har planerat den så bra vi bara ha kunnat. Jag har valt ut dom låtarna som du gillade. Jag hoppas att du blir nöjd. Jag ska försöka prata till dig, men man vet aldrig. Jag vill verkligen, verkligen klara av det. Jag hoppas att du hjälper mig, att du ger mig styrka.

Idag har vi också varit på hantverk hos dina lärare och dina klasskamrater. Ditt bord var jättefint! Jag är så stolt över dig. Det var så himla fint. Jag önskar så att du hörde vad vi sa om ditt fina bord, jag önskar så att jag hade fått säga det till dig. Så mycket arbete du har lagt ner på det och så fint som det blev. Tyvärr fick du aldrig riktigt slutföra ditt stora arbete. Men dina klasskamrater har gjort det jättefint. Jag kände att du fanns där hos oss Anton. Jag såg dig. Ditt leende och dina arbetande händer. När jag hela tiden gick omkring där i lokalerna tänkte jag "här har Anton gått, det här har han gjort mm" Du fick aldrig slutföra din utbildning. Du kommer aldrig att få jobba med det du trivdes så bra med. Du kommer inte att få praoa nästa vecka. Det som du sett fram så mycket emot.

Anton jag älskar dig ♥

/Hanna Karlsson

Jag älskar dig

image164
Anton Karlsson
Jag älskar dig ♥

/Hanna.


Kalmar FF

image163
Kalmar FF vann med 3-1 mot Trelleborg.

Anton hade varit jätteglad om han hade fått se och höra detta.
Jag hoppas att du ser det där du nu finns Anton. <3
Det skulle vara helt underbart om Kalmar FF vinner allsvenskan,
det skulle vara för Anton dom gjorde det.
Men samtidigt vill jag inte att dom ska vinna, Anton får ändå
inte uppleva det. Jag kan se hans ansikte framför mig, vilken
lycka det skulle varit.

Anton jag älskar dig ♥

/Hanna Karlsson

Dödsannonser


image162
Idag har Anton varit död i en vecka.

Antons dödsannonser är i tidningen idag. Det var väldigt, väldigt jobbigt att läsa dom.
Jag kan inte förstå. Anton är verkligen borta. Han kommer inte hit mer. Det är så
fruktansvärt tomt. Har varit påväg att ropa Anton flera gånger. Det går inte att
beskriva den tomheten som finns.

Idag är en tung dag. Orka därför inte skriva mer.

Anton jag älskar dig

/Hanna Karlsson


Namnlös

image161
Idag är det en vecka sedan jag fick beskedet om att
Anton skulle dö. Jag ser fortfarande allt framför mig.
Det spelas upp som en film i mitt huvud.

Igår satt jag och skrev på Antons dödsannons.
JAG SKREV PÅ MIN 17-ÅRIGA STOREBRORS DÖDSANNONS!
Det kändes så himla hemskt och fel.
Det borde vara förbjudet att sånt här får hända.

Anton jag älskar dig

/Hanna KarlssonEn vecka

image158
Idag är det en vecka sedan Anton blev påkörd.
Idag för en hel vecka sen var jag hemma helt ovetande om ett telefonsamtal som skulle komma snart. Det telefonsamtalet skulle förändra mitt liv för all framtid. Jag kan inte förstå att det har gått en hel vecka. Tiden har gått så himla fort. Jag förstår inte. Jag är fortfarande i en stor chock. Det känns som att Anton ska komma tillbaka. Det är svårt att förstå. Med den chocken jag lever i kommer det att ta tid att förstå, jag kommer kanske aldrig att förstå.

Snart komma alla killarna. Jag kommer att ställa den jobbigaste och största frågan jag någonsin har ställt till några. Jag hoppas, hoppas...

/ Hanna KarlssonObeskrivlig saknad

image156
Var sekund utan dig gör det ont


Mitt hjärta

image154

Jag tror att mitt hjärta har brustit. 
För det gör så fruktansvärt ont.
Det går inte att beskriva.


/Hanna.


Min dikt till Anton

image153

Min Anton

När jag igår stod där olyckan hände

Jag tänkte hur du kände när du låg där

Hur rädd du måste ha varit

Du var så mörkrädd

Jag hoppas att du inte var rädd

Jag hoppas att du för en gångs skull kände mörkret som ett ljus

Tårarna rann nerför mina kinder vid olycksplatsen

Men du fanns där bland oss

Du torkade våra tårar med vinden

De gångerna när tårarna rann mycket nerför mina kinder

Kom du och blåste bort dom.

Jag kände så starkt att du var där, att du fanns där

Du tog din hand i min, jag kände dig vid min sida

Du fanns där

Du finns alltid här

Inom mig du aldrig försvinner

Vi är alltid tillsammans

Döden skiljer inte oss åt

För du finns här

Du lever kvar,

I mitt hjärta och i mina minnen du aldrig försvinner.

Det kommer alltid att vara du och jag.

Föralltid.

Jag älskar dig av hela mitt hjärta och kommer alltid att göra det.


// Din Hanna.


Ur barometern

Ur barometern 18 september 2007


Polisen söker vittnen till dödsolycka
"Polisen söker nu vittnen till olyckan där en 17-årig inlinesåkare blev påkörd av en bil på Alsjöholmsvögen. Pojken avled senare av sina skador.

-Kanske någon har uppgifter om hur fort bilen körde, eller som sett bilen komma tidigare. Vi vill även komma i kontakt med skogsmaskinsföraren, säger Bo Karlsson vid polisens trafikavdelning.
Hans utredning om vad som har hänt har precis börjat och än ser han ingen anledning till att misstänka något brott.
Olyckan inträffade på en 70-väg vid Mellersta Svalehult, då det var mörkt. Enligt polisen säger föraren av bilen att han blev bländad av en skogsmaskin han mötte på vägen och därför inte såg inlinesåkaren, som troligen blev påkörd bakifrån. 17-åringen hade hjälm på sig, men smällen blev kraftig, enligt Bo Karlsson."

//Hanna Karlsson

Min Ängel

image152

Jag fick låna en ängel
Min bror
Anton Karlsson


Min bror

I torsdags skedde en bilolycka i Svakehult med en inlinesåkare.

Inlinesåkaren hade åkt vilse och stannade en skogsmaskin för att fråga hur långt det var kvar till Nybro. När inlinesåkaren hade börjat åka igen och har kommit en bit så kommer en bil och kör på honom. Inlinesåkaren blir påkörd bakifrån. Han flyger in i bilens framruta och rulla över bilen ner i diket.


När brandbilar och ambulanser kommer till olycksplatsen konstatera man att inlinesåkaren har brutit båda sina ben. Den skadade är vid medvetandet hela ambulans resan in till Kalmar sjukhus. På sjukhuset konstateras ännu en gång att båda hans ben är brutna, men man hittar inga andra skador. På röntgen tappar den skadade medvetandet. Kort därefter opererades han för sina benbrott. På fredagsmorgonen hittar man andra skador på inlinesåkaren. Hans lunga är punkteterad som man fixar genom att sätta dit dränering. Det visar sig att han ha fått ett slag mot sitt hjärta och detta får han medicin för. Han har också en bruten näsa. Det största problemet var nu att huvudet började svullna. Det gick inte att göra något mot det svullna huvudet och det visar sig att han är hjärndöd. Man gav det 24h om läget var oförändrat skulle man stänga av maskinerna. Efter att min älskade bror hade kämpat och kämpat, hans närmaste satte inne hos honom och sa farväl avled Anton själv på lördagsmorgonen.


Min storebror Anton blev 17 år och 4 månader gammal. Han var en riktig kämpe, men tillslut orkade han inte längre. Anton hade hjälm vid olyckan.


// Hanna Karlsson, Antons syster.


Namnlös

image150

De senaste timmarna har bestått av panik och enormt mycket tårar.
Varför skulle det här hända? Det gör så otroligt ont. Ont av tårar och av panik känslor.
Jag känner mig fortfarande darrig, min kropp känns helt lustig. Min älskade bror. Det kommer att bli bra, men just nu känns allt hopplöst. Min bror, min bror, MIN STOREBROR!
Min älskade underbara storebror, jag älskar dig så enormt otroligt mycket!  Jag hoppas att det inte gör så ont, hoppas att dom har tagit bort smärtan. För du ska inte ha ont, du är min storebror som inte får har ont. Ge mig din smärta. Ge mig ditt ena ben, varför TVÅ för? Hade det inte räckt med ett. Fy fan, vad jag bara vill att det här bara ska vara en dröm. En dröm som jag snart ska vakna upp ifrån. Jag nöp mig i armen förut, men jag var vaken. Helt klar vaken. Min storebror, min storebror, jag älskar dig så otroligt jävla mycket. Varför skulle det här hända? Varför nu? Varför, varför, varför? Jag har inga ord kvar, jag orka inte skriva mer. Jag kände att jag behövde skriva men mina tårar gör att det inte går längre. Det här kommer att bli en lång natt. Jag vill bara vara hos dig. Se dig och höra din röst, din underbara storebrorsröst. Jag älskar den härliga rösten.
JAG ÄLSKAR DIG SÅ OTROLIGT OBESKIVLIGT MYCKET! Min storebror, du är allt för mig. Jag vill att allt ska bli bra.
Jag älskar dig så otroligt enormt mycket.

/ Hanna.♥

3 år

Måndagen den 6 september, 2004


Nu har ännu ett år gått. Idag är det 3 - årsdagen av min skoliosoperation. Idag för 3 år sedan började en lång resa. Den långa resan jag inte hade en aning om att jag skulle få vandra när jag låg där på operationsbordet. Då var jag helt ovetande om vad som skulle hända när jag vaknade upp. Den 6 september känns långt borta men ändå inte.


Idag är jag väldigt glad över att jag har opererats fast att det tog långt tid innan jag blev frisk. Det fanns dom dagarna när jag ångrade mig att jag gjorde operationen. Det var dom dagarna när jag hade lite ondare än andra och när det var andra motgångar. Jag var antagligen utvald till att få sned rygg, behöva opereras, få en komplikation och behöva opereras än gång till.

Jag önskar att man någon gång kommer på varför man drabbas av skolios, det skulle känns bra att få ett svar på den eviga frågan.


Idag är min rygg bra. Jag har sällan ont i den. Men ibland har jag känningar när jag springer och gör vissa saker. När jag står, sitter och gå länge är också sådana saker som gör att jag kan få ont. Men det är skitsaker om man jämför med hur det var förut. Jag är glad att jag är så här frisk i min rygg att jag kan leva som en vanlig människa och kunna motionera. Lite ont i ryggen någon gång ibland är något som jag kommer att få leva med.


6 september, 2004:

Den natten sov jag ingenting. Jag var så himla rädd inför operationen och jag vaknade flera gånger och kände mig panikslagen. Jag var rädd för hur lång tid operationen skulle ta och hur det skulle kännas när jag vaknade upp. Jag önskar att jag hade varit mer informerad om operationen och allt runt omkring. Det mesta kom som en chock. Runt sju tiden på operationsmorgonen kördes jag ner till operationssalen med en lugnande tablett i kroppen. Jag måste ha sett vett skrämd ut när jag låg där i sängen för jag minns hur rädd jag var när jag kördes till operationssalen.  Väl nere vid operationssalarna fick jag ligga i en väntsal med andra som skulle opereras. Narkossköterskan och narkosläkaren kom och satte in en kanyl och rullade in mig till nästa sal. I den salen bytte jag säng till den hårdaste sängen som finns, operationssängen. Jag fick då värmefiltar på mig. Och de behövdes för så mycket som jag frös då har jag nog aldrig gjort. Jag frös av rädsla. Efter bytet av sängen var det dags att förflyttas igen, denna gången till en korridor och sen in till operationsrummet som jag skulle spendera 6-7 timmar i. Jag var så dåsig att jag bara har svaga minnen av den korridoren. Väl inne i operationsrummet var det dags att spruta in sömnmedlet.


Operationen tog ca. 6 timmar och jag var sövd i 8 timmar. Vaknade upp när det kändes som dom gick med sängen. Jag frös och fick en massa filtar. Som jag visste sen innan så skulle jag ha ont. En sån fruktansvärd smärta som det inte går inte att beskriva med ord hur ont det gjorde. Kunde inte röra mig en millimeter, kunde inte flytta benen. Jag kände mig helt förlamad. Både ryggen och revbenen gjorde otrolig ont. Var som i en dvala hela kvällen. Fick mycket morfin, hade även morfin pump. Fick även mycket morfin insprutat i kanylen.

Morgonen efter fick jag för första gången sitta upp efter operationen, vilket var hemskt. Det gjorde så fruktansvärt ont men jag lyckades sitta upp i någon minut. Senare den dagen fick jag komma upp på avdelningen som jag skulle spendera mina två veckor på.


Dom första dagarna eller rättare sagt den första veckan sov jag mest hela tiden. Satt på sängkanten varje dag och efter några dagar kunde jag ta mina första steg med hjälp av ett gå- bord. Det var som att lära sig gå på nytt igen. Jag gjorde något framsteg varje dag och efter lite mer än en vecka kunde jag gå själv utan gå - bordet. Efter två veckors sjukhusvistelse var det dags för hemfärd.


Dom första veckorna hemma var jobbiga. Men när det gjorde mindre ont blev jag också piggare. Efter ca. 6 veckor hemma började jag skolan lite smått igen. Men efter en tid blev jag blev dåligare i ryggen. Tillslut gick det inte att vara i skolan, jag hade för ont. Jag fick istället hemundersvisning. Jag hade en daglig smärta som gjorde att jag bara kunde stå, gå eller sitta i en timme sen var jag tvungen att vila. I april 2005 opererades jag om. Det var inte alls en lika stor operation som förra gången. Efter 8 månader var jag äntligen frisk.

Minne av min skolios operation måndagen den 6 September 2004


"Jag sade inte att det skulle vara lätt, jag sade bara att det skulle vara värt det"


  nu sätter jag punkt här för denna gången.

/ Hanna.♥


September

image149
 Nu är september månad här. Sommaren är borta och det är nu dags för årstiden höst. Jag både ser fram emot och inte emot denna årstid. Hösten innebär en hel del myyys men det jag inte ser fram emot är att det blir kallare ute. Häromdagen när jag cyklade till skolan var det bara 6grader och då var det kallt. Så kallt att jag hade vantar på mig. hu!

"Snart är du här
dagen är inne
än en gång
ska jag minnas dig
Du dag som förändrade mitt liv föralltid
Många år har gått
men än du finns här
Du finns alltid hos mig
Du syns på mig
Du finns inom mig
Du är en del av mig
en del som alltid kommer att finnas
Minnena och ärren är många
Minnena har jag inom mig
dom bär jag alltid med mig
Ärren finns
 dom finns på mig
och i mig
dom läker hela tiden
men inte dom på mig
dom finns där
kommer alltid att finnas
Du är en dag en dag som förändrade mitt liv"


 / Hanna.♥