Far away

Nu åker jag! :)


29 Juli

Dagarna rullar på och dom senaste dagarna har varit jätteroliga. :)

Igår var det 18-års fest/kalas som gällde. Jätteroligt. :) Träffade många nya människor. Jag tycker att det är lite läskigt när man inte känner så många dit man ska. Man försöker komma på något att säga och försöka vara så social som möjligt men just vid sånna tillfällen är det så svårt. Det är alltid lite stelt i början men efter ett tag igår kändes det bättre. Hade jättekul igår i alla fall!

Utanför strålar solen men det finns en hel del moln så det återstår att se om det dagliga regnet kommer idag också. Det verkar som att det ska bli finare väder nu lite längre fram i veckan. Härligt i sånna fall! Fast man vet ju aldrig...

Ikväll ska jag träffa Madga. :) Hon har varit iväg ett tag så det ska bli kul att träffa henne, hon är saknad!

/Hanna.♥

We belong together

hejhej sommar, hejhej sommar! Just nu är det årstiden sommar. Månaderna Juni, Juli, Augusti. Det efterlängtade sommarlovet. Strålande sol och värme. Varma dagar på stranden med en strålande sol och flera svalkande bad. Sommarens hatobjekt getingar och myggor. Varma sommarkvällar. Solen som strålar på midsommarstången på midsommarafton. Öland och Böda, platsen, människorna, stränderna, hamnen mm. Detta är sommar!  

Men årets sommar. Sommaren 2007, har tyvärr inte innehållit så mycket av det som jag har nämnt ovan. Årets sommar är en väldigt regnig sommar. Mulen och himmel och regnet som regnar ner. Den ständiga väntan på det fina vädret. Lika besviken varje gång när man har sett på vädret på tv. Ingen strålande sol och ingen tropisk värme. Inga varma dagar på stranden. Inget Öland och Böda (än så länge i alla fall). Inga getingar och inga myggor, jag till och med saknar kräken. Jag har haft en helt underbar sommar än så länge fast att vädret inte har varit så bra men hade det varit ännu underbare om det hade varit fint väder. Mitt hopp om att det fina vädret ska komma i sommar har försvunnit känns det som. Ge mig värme och sol! 


Jag sov över hos Amanda i natt och igår kväll såg vi denna underbara filmen Tristan och Isolde. :) Den var jättebra! Han som spelade Tristan var ögongodis på hög nivå. :) Bra film och bra sällskap. Det var jätteroligt att träffa Amanda. Hon är en busy women så det är svårt att träffa henne men igår så. :)


image136              image137
Ny favoritfilm!                           Heeeting.


Nu är det allsång på skansen som gäller för mig!

/Hanna.♥

Vädrets makter

Efter sol kommer regn och efter regn kommer sol, eller?


Drömfärg

image131
bilden är tagen från garaget.org

Igår såg jag min drömfärg på min blivande bil. Den här underbara flashgreen färgen som det heter på bilspråk men som jag själv kallas turkos. Otroligt fin färg! =) Men bilen i sig är kanske inte min drömbil precis. Jag tänker istället den här färgen på en BMW eller SAAB, åååh =)  Men jag tror knappast att jag är så rik när jag har tagit körkort att jag har råd att köpa en sån bil som jag drömmer om. Men drömma kan man ju alltid. =)
Inte så långt kvar tills det är dags att börja övningsköra, hur det nu ska gå. haha ;) Tur att det är ett tag till i alla fall.

/Hanna.♥

Underbart

image98


Äntligen har det riktiga sommarvädret kommit! Nu skiner solen och det är väldigt varmt. :) Helt underbart. Jag hoppas verkligen att detta väder håller i sig nu. Nu vill jag inte se mer regn eller mulen himmel mer, för nu vill jag ha en klarblå himmel med en sol som skiner och flera plusgrader varmt. Jag hoppas att mina önskningar inte är för mycket begärda. Men tyvärr går det ju inte att styra över vädrets makter, men sånt här väder som det har varit de senaste dagarna säger jag absolut inte nej till resten av sommaren precis.


Hela året har jag väntat på
Juni, juli, augusti
Allt känns mycket bättre då
Juni, juli, augusti
Allting verkar lättare då
Juni, juli, augusti
Vindarna är varma då
Juni, juli, augusti


/Hanna.♥

Mina dagar

Jag har varit dålig på att uppdatera den senaste tiden. Ska försöka bättra mig på det.

Den senaste veckan har varit en händelserik vecka. Jag har träffat Amanda och Magda, vilket var lika trevligt som alltid. :) Sen har det också blivit mycket shopping, dels Kalmar, outlet och ikea besök. Ikea besöket var väldigt efterlängtat och roligt. :) Jag älskar ikea! Självklart inhandlades det en hel del på ikea, det är svårt att undvika att inte köpa något där.

Jag hade också storstädning i mitt rum häromdagen. Några möbler i mitt rum ska få en uppfräschning så jag har packat ner dom sakerna i en låda. Det tog flera timmar eftersom jag hittade massa gamla saker som jag satt och kollade i.

Jag gillar verkligen att ha sommarlov! Kunna göra saker som man inte annars hinner med. :) Men vädret kunde dock vara bättre. Visst det är varmt, men jag saknar solen, den riktigt värmen, sommarvärmen! Jag har faktiskt börjat tvivla på att den riktiga sommaren ska komma. Få verkligen hoppas på att den kommer snart för jag vill sola och bada och åka till Öland. :)

Idag har det blivit en stan runda med min kära syster. Mycket trevligt! :) Ska snart ut och gå med voffen. :)

/Hanna.♥

Regn

image129

Regn, regn och åter regn. Jag är riktigt trött på detta regn. Det känns faktiskt som att det inte har gjort annat denna sommaren än så länge. Regn borde förbjudas på sommaren. Regn är något som inte passar in i bilden av sommaren, fast egentligen så passar regn in i bilden av den svenska sommaren.
Regnet gör verkligen en rastlös. Det blir tråkigt att bara vara inne i längden. Sen är det skönt att kunna gå ut utan att bli blöt, vilket är ganska omöjligt. Men visst är det uppehåll ibland men det lockar en inte så mycket att gå ut för det är så mulet och blött på marken.

Men lite mysigt är det med regn för kan man mysa framför tv:en och en bra film!

/Hanna.♥

Svensk sommar

Svensk sommar, jag säger då det. Regn, regn och åter regn. Trist!  Jag måste säga att det inte riktigt känns som att det är sommar än. Sen sommarlovet började har det inte varit många dagar då det har varit soligt och varmt. Nu vill jag att den riktiga sommaren ska komma! Sol och värme. :) Bort med regnet.

 

Idag har jag inte gjort mycket. Jag sov länge och sen blev det en promis med voffen. Sen har jag gjort i ordning mig och nu sitter jag här och väntar på att det ska sluta regna så att jag kan cykla till stan. Fast det ser inte ut som att det ska sluta regna än på ett tag. Få se om det blir en stan runda sen eller inte.

 

Måndagen var en jobbig dag. De var många tankar så rullande runt i huvudet. Jag kände också mycket ilska inför vissa människor. Jag förstår inte hur dagens människor egentligen är. Tänka på sig själva och skita i andra. Jorden är full av falska och elaka människor. Det är inte för mycket begärt av en människa att hedra en människa och säga farväl. Jag tycker att det är fel av den människan som väljer att inte göra det, att inte hedra en människa och inte säga farväl. Men det finns vissa människor som inte tycker som jag. Jag tycker att det är en själv klarighet att man tar farväl av en människa som man har älskat och levt tillsammans med i flera år. Även för dom människorna som har känt och träffat den här människan flera gånger som inte väljer att säga farväl. Jag förstår inte dessa människors val och varför man inte väljer att hedra och säga farväl, det är faktiskt inte för mycket begärt. Jag är glad att jag hedrade och sa farväl. Det var en sån själv klarighet för mig att jag inte ens tänkte tanken att inte göra det. En sak som är säker är att människor förändras när en människa är sjuk eller dör. Den människan som du trodde var din vän visar sig kanske vara en riktig falsk vän som inte bryr sig om man blir sjuk eller dör. 

/Hanna.♥


Vila i frid

130451-74

Ulf Lundell - Öppna landskap
Jag trivs bäst i öppna landskap,nära havet vill jag bo,
några månader om året, så att själen kan få ro.
Jag trivs bäst i öppna landskap, där vindarna får fart.
Där lärkorna slår högt i skyn, och sjunger underbart.
Där bränner jag mitt brännvin själv, och kryddar med Johannesört,
och dricker det med välbehag, till sill och hembakt vört.
Jag trivs bäst i öppna landskap, nära havet vill jag bo.


Jag trivs bäst i fred och frihet, för både kropp och själ,
ingen kommer in i min närhet, som stänger in och stjäl.
Jag trivs bäst när dagen bräcker, och fälten fylls av ljus,
när tuppar gal på avstånd, när det är långt till närmsta hus.
Men ändå så pass nära, att en tyst och stilla natt,
när man sitter under stjärnorna, kan höra festens skratt.
Jag trivs bäst i fred och frihet, för både kropp och själ.


Jag trivs bäst när havet svallar, och måsarna ger skri,
när stranden fylls med snäckskal, med havsmusik uti.
När det klara och det enkla, får råda som det vill,
när ja, är ja, och nej, är nej,och tvivlet tiger still.
Då binder jag en krans av löv, och lägger den runt närmaste sten,
där runor ristats för vår skull, nån gång för länge sen.
Jag trivs bäst när havet svallar, och måsarna ger skri.

_____________________________________________________________________

  Idag har jag tagit farväl. Ännu en människa har lämnat oss här på jorden, ännu en människa som tagit farväl. Tagit sitt sista andetag, tyckt att tiden var inne att lämna jorden. Men tiden är aldrig inne, en människa är aldrig redo att lämna jorden. Jorden så vacker och underbar. Varför lämna de? Men det är någon som gör att människor lämnar oss här på jorden, varför? Varför bara lämnar dom oss? Tar sitt sista andetag och man inte hinner inte säga farväl. Tiden är aldrig inne för en människa att lämna jorden, vi människor i närheten är aldrig redo att säga farväl. Ibland kommer döden som en chock, andra gånger mer väntat. Jag har varit med om båda chockdödsfall och väntade dödsfall. Jag vet inte vilket jag föredrar, jag tycker inte om något ut av dom. Döden är hemsk, borde inte finnas. Varför låter man inte människor vara kvar här på jorden, låta dom leva sitt liv, sprida glädje och leva livet. Varför tar någon ifrån oss de fina människorna? Varför låter någon inte dom vara? Livet är orättvist. 

 Du var en fin människa som jag kände länge. Jag träffade dig mycket. Jag upptäckte både bra och dåliga sidor hos dig, precis som hos alla. Du betydde något för mig. Du var en väldigt snäll människa som brann för mycket. Nu på dom senare åren har jag inte träffat dig så mycket. Jag önskar att det hade blivit mer. Jag har många minnen av dig, minnen som aldrig försvinner. Idag är en dag som jag ska minnas och glädjas över att jag har fått träffa dig och lära känna dig.  Jag hoppas att du har kommit till en bra plats nu. Kanske du är en ängel där uppe i himmeln som sitter och kollar ner på mig? Vem vet. En ängel som hjälper oss människor och gör jorden till en bättre plats. Jag hoppas att du hann göra och säga dom sakerna här på jorden som du ville ha gjorda och sagda. Idag är dagen som vi tog farväl av dig, du är nu på en annan plats. Änglarna har kommit och hämtat dig. Jag hoppas att du kommer att trivas på den platsen som änglarna för dig till.
Tack för allt!  


I livet vi ej träffas mer den sista hälsning vi kan ge
Vila i frid


/Hanna.♥

Sorg

Idag är det en tung dag, tårar.