Plugg-tips-lista

Efter att jag har läst i en annan blogg om lite pluggtips blev jag själv lite inspirerad av att göra min egen lista. Mitt i allt plugg kan det faktiskt vara lite bra och kul med lite tips på hur pluggandet ska gå bättre.

 

Så här kommer min lista:


1. Energi behövs alltid om inte mer om man ska plugga. Ät innan du börjar plugga. Efter en hel dag i skolan behövs det. Skollunchen är ju inte precis alltid någon hitt. Ta dig tid och ät, och ät lugnt.


  2.  Ta fram alla skolböcker, penna och sudd som du behöver. Se till att ha allt framme.

Om du ska sitta vid skrivbordet städa i ordning lite. Det är inte kul att plugga i ett enda kaos. Sortera papper och lägg böckerna i ordning. Visst kan städningen kännas lite onödig med tanke på att när man väl är färdig med pluggandet så ser skrivbordet ändå som ett enda stort bomb nedslag. (i alla fall för mig)  Men när man sätter igång med pluggandet så känns det mycket roligare med ett städat skrivbord.


  3. Göra en göra-idag-lista. Det är någon som jag varmt kan rekommendera. Skriv upp vad du ska hinna med under en vecka eller gör en dag för dag lista. Det hjälper en att hålla ordning på vad man ska hinna med och det är alltid lika kul sen när man får stryka över sakerna man har gjort.  

4.  Sitt ostört. Pluggandet gå så mycket bättre när man kan sitta själv i lugn och ro. Har man för mycket ljud och folk runt omkring sig är det näst intill omöjligt att koncentrera sig. Att sitta framför datorn är verkligen något som stoppar pluggandet enormt. Där är det omöjligt att plugga vid.  


5.  Gör pluggandet lite mysigare. Häll över dig en filt och ta några kuddar. Själv brukar jag dra fram min fåtölj till skrivbordet om jag ska sitta länge och plugga. Man slipper att få ont i nacken av allt ner kollande.

 
6.  För att öka plugg- myset så är musik något som i alla fall på mig funkar väldigt bra. Jag vill inte att det ska vara för tyst utan lite musik behövs också. Inte för högt bara utan bara lite sådär i bakgrunden. Mixmegapol  är min personliga plugg - favorit. Just för att dom blandar dagens hits med det bästa från igår. Blandat med andra ord, det gillar jag. 


7. Tänk positivt och framåt med pluggandet. Tänk inför ett prov ”jag ska klara det, jag ska klara det”. Jag har sett skillnaden.

 
8. Ta pauser. Snacka lite med familjen, sätt dig framför datorn (men har en bestämd tid när du ska gå därifrån) ring en kompis, gå ut och gå, träna eller se ett tv- program. Det är inte bra att sitta flera timmar i sträck och försöka plugga in saker. Det gå till en gräns då hjärnan inte orka med utan den behöver en paus då och då.  


9. Jag brukar dela upp pluggandet och först plugga på en sak en stund och sen byta. Hjärnan behöver variation!


10.  Plugga inte ihjäl dig. Man behöver fritid också. Vilket kan kännas helt omöjligt när högarna av prov, läxor och inlämningar bara växer. Men tro mig fritiden är också viktigt. 


……och sist men inte minst lycka till!

 


Shopping

Igår blev det shopping i Kalmar med Amanda. :) Vi shoppade loss rejält och hittade en hel del. Båda köpte julklappar till oss själva. Vilket är väldigt bra då man får precis det man vill ha. Blev även några till köp för både Amandas och min del som inte va julklappar. Tiden bara rann iväg och efter flera timmars av shoppande så var det skönt att ta bussen hem igen. Vi hade ont i benen, men oj vilken träning vi fick i dom av allt gående fram och tillbaka.
Det blev en lyckad dag i Kalmar så absolut måste göras om någon gång. :)
Blev att sova över hos Amanda inatt också. Kvällen spenderades framför en film och lite prat. Väldigt trevligt! :D

Idag har det mest blivit massa plugg för min del. Kollat på idol reprisen samtidigt som jag pluggat till so - provet. Så nu sitter jag här och ta en liten paus ifrån pluggandet. Det behövs verkligen. Har fått i mig lite mat också så nu ska det nog gå som på en räls. Har som tur är många timmar kvar av detta dygnet som jag kan plugga på. Det känns lustigt att ha prov på en måndag. Vad jag kan minnas så har jag aldrig haft det förut men jag antar att man måste prova på att ha prov på måndagar också. Hoppas på det bästa imorgon i alla fall. :)

http://www.youtube.com/watch?v=k2Ph6wlNBgI
man får rysningar, så vackert!
/hanna.

24 november

Var ett tag sen bloggade här nu så jag tyckte att det va dags igen. Denna veckan har det varit fullt upp. Kännts som att det har varit mer på grund av min stress som jag har lidit av denna veckan. Stressen lär jag nog få leva med ett tag, med tanke på hur mycket skolarbete som jag står inför. So - prov, no - arbete, eng -prov, eng - arbete, matte - prov och läxor. HEY TILL INGEN FRITID!
Jag börjar faktiskt undra om lärarna tycker att det är kul att ge sina elever prov, arbeter och läxor hela tiden? Man kan nästan börjar tror det. Fast det sägs att anledningen till att vi har mycket nu är att vi ha prao snart och efter den veckan är det bara en vecka kvar sen är det jullov. Längtar!

Hann i alla fall med ett friskis pass med Amanda i onsdags. Välbehövligt och skönt då man kan koppla bort allt för en timma.
Imorgon ska Amanda och jag åka till Kalmar för lite shopping. :) Blir kanske en sväng till Ölands köpstad först i jakt på stövlar till mig. Har inte hittat några än som jag vill ha, vilket är väldigt lustigt med tanke på hur många det finns att välja på. Får hoppas på att min otur vänder i min stövel jakt och att jag hittar några imorgon. :)

24 november idag och bara en månad kvar tills julafton. Känns helt sjukt vad tiden går. Hösten har bara flygit iväg. Jag ser fram emot julen som är väldigt mysig. Men tyvärr består den av mycket stress med julklappshandling och ja allt va det nu kan bestå av. Jag tycker att julen är något man ska njuta av och ta det lungt. Något jag redan vet nu är att min jul kommer att bestå av mycket mys och jag ska njuta av att bara vara ledig.

Fredagen innebär också att det är Idol ikväll. :D yeeeah! Nästa vecka är det final och i den hoppas jag att det kommer att stå mellan Erik och Marcus. Dom två är värdiga att vara där vilket inte Johan är. Vem som vinner sen spelar mig inte så stor roll bara det står mellan Erik och Marcus. Båda är  hel grymma. :)

"Bästa Hanna......."  hahahaahaha Det va lite kul faktiskt och något jag störde mig på att dom skrev!

Gick en lång promis med voffen direkt när jag kom hem från skolan idag. Så skönt att kunna rensa tankarna lite. Både skönt och välbehövligt!

Nu håller jag på att ren skriva lite av no - arbetet här på datorn. Bäst att jag fortsätter med det och fokusera på att bli klar med en del idag.

ha en kanon helg!

/hanna.

Slutspurten

Då var det dags för måndag igen och en nya vecka allt vad det nu innebär. Vad jag förstår nu så kommer min vecka att bestå av en hel massa plugg och jag ska försöka klämma in några träningstillfällen där emellan. Det blir mycket klagande om skolan från min sida som ni kanske har läst, men ibland blir man bara så trött. Fast nu är det bara slutspurten kvar! I och med slutspurten tillkommer en hel massa plugg också. Inlämningar, prov och som vanligt läxor. USCCH! Längtan är stor till jullovet :D

Helgen va kanon :) Skönt att vila upp sig och umgås med familj och vänner.
Fredagen bestog av träning och sen spenderades kvällen framför Idol och Hey Baberiba hos Jessica. :)
Lördagen blev en stor slappar dag, så skööönt! Skrev färdigt mitt sv- arbete, tänkte att det vore skönt att ha det gjort. Så nu är det klart, är himla skönt att slippa tänka på det mer. Ska bara finslipa det lite nu, sen så!
Söndagen var det tid för Amanda. :) Det var ett tag sen så det var riktigt kul att träffas. :D Vi gick en promis med min hund, tränade friskis, pratade och sådant.


Nu ska jag skriva färdigt det sista på sv- reportaget och sen skriva ut det. Fundera om jag ska träna ett pass på friskis, men jag vet inte. Lutar åt att inte, men jag vill ändå. Jag får ser hur jag gör men den saken.

det var allt för denna gången.

/hanna.


Skola, helg, träning och idol

Då var också denna skol veckan slut. Var en allmänt trist och mörk dag i skolan idag. Det var många tårar som fall av olika andledningar. Aldrig roligt när det är så men det var något som var välbehövligt idag. Vilket gjorde att det kändes som att det blev en dålig stämning och det kändes att det smittade av sig i alla fall på mig för jag kände att denna dagen var rätt trist och en allmänt seg. Kändes som att man bara ville att det skulle vara den sista lektionen och att man fick åka hem. Fast i och för sig så va sista lektionen någon hitt heller eftersom att det var tyska som stod på schemat. Usch vilket språk säger jag bara. Den som uppfann de språket skulle ha sig en omgång med stryk. :P haha


Nu är det helgen som väntar, UNDERBART. :) Känner att jag verkligen behöver helgens två sovmornar efter en vecka med sena kvällar och tidiga uppstigningar. Ska blir riktigt skönt att vila upp sig lite. Och om det inte blir något ändring i planerna så ska jag träffa Amanda på söndag. :) Har tyvärr blivit det dom två senaste gångerna vi bestämt att vi skulle träffas. Blir nog träning någon utav dagarna annars har jag inte mer planerat, det blir va det blir helt enkelt. :)

Ska snart iväg och träna ett pass på friskis snart, sen hem och äta och sist myyys framför tv:en. Låter helt underbart i min ögon, det är precis vad jag behöver just nu. :)
Idol ikväll :D yeeeeeah! Nu är det bara fyra deltagare kvar. Känns som att det inte var allt för länge sen sedan som det stog 10st där på scenen. Jag har sagt det förr och jag säger det igen Tiden går fort.
Ikväll ska jag försöka och inte somna när reslutatet av röstningen ska sägas, det gjorde jag förra veckan. Och på köpet missade jag halva filmen som jag också kollade på. Men man får skylla på att det var fredag, hehe! ;D

Nu är det dags att dra på sig träningskläderna och sen blir det cyklen till friskis. Tänkte att jag skulle önska mig ett nytt träningställ i juklapp så att jag har fler ombyten. :)


130451-16
Idol 2006


det var allt ifrån mig!

/hanna.


Ett problem ur världen

Yeees :D Nu är praoproblemet löst så himla skönt. Har försökt nå chefen på det prao stället som jag först hade tänkt men utan resultat. Pratat in meddelande men han har inte ringt upp så igår fick jag börja tänka på vart jag skulle vara istället. Så nu ska jag vara hos min lillasyster i en 2:a, så det blir nog kul. :) Jag vet någon som är glad i alla fall, min lillasyster. Så skönt att detta problemt är löst nu har varit riktigt stressad hela veckan över det här. Nu är lappen påskriven och jag kan lämna in den imorgon. Härligt!

Då var denna veckan också snart över, redan fredag imorgon. Inte varit lika mycket i skolan idag som det brukar vara eller det känns inte som det iaf. Veckorna framöver lär det nog bli mycket mer. Slutspurten är det som gäller nu kan man säga. Nästa vecka blir det inlämining i svenskan och om några veckor så ska ett stort no - arbete vara inlämnat, så jag vet vad som väntar mig. Vi bestämde också idag vad vi skulle ha för slags prov eller vad man ska säga i so:n och vi röstade fram skriftligt. Jag hade nog kanske hellre velat att inläming, men nu har jag röstat och dom flesta röstade på skriftligt så min röst på inläming hade varken gjort till eller från.

Nu ska jag gå och läsa utvandarna har läxförhör imorgon och sen ska jag iväg och köpa nya veckorevyn som har kommit ut idag. :)

/hanna.

HJÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLP

Onsdag idag. Rätt seg dag idag i skolan faktiskt.. Någon roligt lektion annars var det mesta tråk. Haft två tyska lektioner idag som jag alltid och idag fick reda på provet också. Trodde verkligen aldrig att jag skulle få det som jag fick men jag är super glad verkligen. :D

Efter skolan åkte jag och skulle fråga om praoplatsen. Men då visade det sig att chefen INTE VA DÄR!  Hon i receptionen sa i måndags att han skulle vara där ondag eftermiddag men då måste jag ha fattat fel för han hade tydligen varit där på förmiddagen. JAG FÅR PAAAAAANIK :/ Och så fågade jag henne som jag pratade med om hon visste något om prao men då sa hon att dom inte brukade ta in några. Men hon tyckte ändå att jag skulle ringa.
Men hon gav mig ett telefonnummer som jag skulle ringa honom, så nu ska jag ringa honom. Jag hoppas hoppas hoppas hoppas verkligen att jag får vara där.  
Lappen ska vara inlämnad på fredag och om jag inte få vara där ja då får jag väll välja dom tråkiga platserna som man kan välja.
Usch varför måste allt jäklas hela tiden :/

Får verkligen hålla tummarna nu när jag ska ringa honom.
Bloggar sen om hur det gick!

OM NI HAR NÅGOT TIPS PÅ PRAO STÄLLE FÅR NI VÄLDIGT GÄRNA KOMMENTERA DET!

/hanna.

ny vecka

Ny vecka nu igen. Som jag skrev i mitt förra blogg inlägg så springer verkligen veckorna iväg med en himla fart. Måndagar känns allt lika sega men nu är redan denna dagen snart slut.

Gick och frågade om prao plats idag. Men nu var det så att jag skulle prata med deras chef om det och han hade gått för en stund sen. Så jag blev så himla irriterad, för nu måste jag gå dit igen. Tror att det var onsdag eftermiddag om jag fattade rätt, var så himla nervös eller vad man nu ska säga när jag skulle prata att jag verkligen skämde ut mig! uschusch, blir sådär när jag blir nervös. Fattar verkligen inte varför man ska behöva att bli så nervös egentligen, men i vissa stunder blir jag verkligen det. :P
Ska dit igen på onsdag och pratar med chefen. Hoppas verkligen att jag får vara där och att jag inte skämmer ut mig lika mycket. hehe!

Nu är det pluggadags som gäller för min del. Öva till matte- provetoch lite läsning i utvandarna är det som gäller. Gjorde matte diagnosen idag och det kändes faktiskt rätt bra.
 Jag hoppas och vill verkligen att provet ska gå bra imorgon!

Bäst jag dra mig härifrån, fotbollsgalan och cityakuten ikväll också. :)

/hanna.

Farsdag


130451-13
of  hanna

Söndag idag, redan. Tänk va helgerna gå fort. Dom bara springer iväg det gör i och för sig veckorna också. Tiden gå så himla fort egentligen, ibland skulle man bara vilja stanna upp ett tag. Men vi säger att tiden skulle för sakta då skulle vi klaga på det så det kanske är lika bäst att det är som det är. Jag gillar uttrycket "Det bästa sättet att spara tid är att använda den".

Igår var det lite av en storstäda- dag för min del. Jag kände att nu måste jag bara ta tag i mitt skrivbord sortera, rensa och slänga papper. För det har blivit höga av papper och nu är jag väl har städat i ordning lite så har det kommit nya. Så nu har jag sorterat, slängt och rensat i ordning papper och lite allt möjligt. Så nu är det riktigt tomt på mitt skrivbord. Den enda stora högen som finns kvar nu är alla skolböcker men den lär nog aldrig gå bort.

Hann även med en Prison Break avsnitt igår i all städning, åååååååh jag hittar inga ord för hur spännade det var. Längtar tills 11:e avsnittet kommer ut nu i veckan. :) 

Har precis kollat på film, Heartbreak Hotel. grymt rolig film :D
Ska ta en promis med voffen och efter det är dags för pluggtime. Få blir att plugga på matte prov nästan resten utav denna dagen. Är svårt att öva till ett matteprov tycker jag för man vet aldrig riktigt vad man ska öva på. Är lättare med andra prov för då kan man öva på ett helt annat sätt. Men jag har ju gjort det förr så det ska nog gå bra. 
 
Imorgon tänkte jag gå och fråga om praoplats. :) Hoppas på att jag få vara där. Annars så blir det svårt för det är det enda stället jag har kommit på att vara på. Finns ju inte mycket att välja på i den här lilla hålan. :P
Amanda och jag bestämde oss nyss för att vi skulle ta ett pass på friskis sen lite senare. kuuuul :D

Tittade nyss utanför fönstret, solen sken :) underbart! Ska bara äta sen blir det promis med min underbara voffe. <3

Ha en fortsatt bra söndag gott folk!

/hanna.

underbara fredag

ÄNTLIGEN FREDAG!!

Denna veckan har varit jobbig. Mycket i skolan som vanligt. Arbeten, läxor och idag avslutades veckan med ett tyska prov. Tyska provet gick sådär faktiskt, det var sagt att det var skitlätt från dom andra i den andra klassen som hade gjort det men det vill jag inte precis påstå. hoppas på det bästa iaf!
Är så himla trött på att skolan ska uppta så mycket del av ens liv, såhär är det VARJE vecka liksom. Läxor, prov och inlämningar. Denna veckan kändes helt hopplös men man tog sig igenom den. uschusch! Så fredagen var mer än välkommen ska man jag säga er =) I helgen har jag besämt att det ska blir en riktigt slapp helg :D Fast det blir väll att plugga lite på matte - provet också, jag ska bara JAG SKA JAG SKA JAG SKA.. KLARA..

Redan börjat mörkna här utanför mitt fönster nu, blir mörkt så snabbt efter att man kommer hem om dagarna. Så himla tråkigt. Känns som att man behöver ljusets ljus till energi liksom :P
Finns ju faktiskt fördelar med mökret också. MYYYYYYYYS :D


Nu ska jag snart iväg och träna. Så kul och skönt =) Har varit brist på träningen denna veckan men det har varit för mycket att göra med skolan som sagt. Nästa veckan ska det blir ändring på det.
Idol ikväll sen också :D Cissi eller Johan ska ut så är det bara, annars så vet jag faktiskt inte vad som har hänt med svenska folket.

Nu är det dags att dra på sig träningskläderna sen cyklen till friskis =)

/hanna.


Plugg, Plugg, Plugg

Idag drog skolan igång igen. Det var väldigt tröttsamt att gå upp idag så tidigt på morgonen, hade mer än gärna velat ligga kvar i sängen och sovit ett par timmar till men det gick inte. Blir lika mycket plugg denna veckan som vanligt. Har  matte läxa tills imorgon, eng - inlämning på torsdag, sv - inlämning på fredag, utvandrarna - fredag och sen avslutats veckan med ett tyska prov. En hel del plugg med andra ord.. USCH!

Nu ska jag ta mig i kragen och forstätta med eng - arbetet, har suttit här alldeles för länge som vanligt. :P

/hanna.


Alla helgons dag

Sitter här och kollar runt lite på tv4.se och idol sajten. Känns fortfarande helt sjukt att Danny åkte ur idol igår. Har fortfarande inte riktigt fattat det man fick en liten chock när dom sa hans namn.Trodde verkligen inte att det var han som skulle få åka. Det var antigen Cissi eller Johan som jag trodde för det var ändå dom som var "dåligast" igår om man får säga så och dom har varit dåliga dom senaste gångerna också. Danny har varit bra varenda gång och han förtjänade verkligen att få komma vidare i tävligen. Men jag tror att det som så många säger och skriver att man tar vissa förgivna och tänker "han/hon kommer komma vidare fast att jag inte rösta". Danny var nog en såndan för han var bra varje gång och det gjorde att man kanske glömde bort att rösta. Svenskafolket måste nog blir bättre på att rösta annars så kanske vi gå miste om fler grymt bra.

Idag är det alla helgons dag, vilket innebär en dag att tänka på alla nära och kära som man har mist. En tung dag för vissa men för andra kanske en fin dag att tänka på dom man mist lite extra mycket. Var först hos min farfars grav och på samma kyrkogård finns också den släkten på den sidan. I november är det 5 år sen han gick bort. Det känns väldigt lustigt. Var på min morfars grav lite senare också. Båda är enormt saknade och jag önskar att att dom hade fått se oss växa upp mer. Det var så himla vackert när det var mörkt och alla ljusen lyste. :) Det finaste man kan göra vid en gravplats är att tända ljus man hedra dom som har lämnat hos här på jorden.

Blev träning idag igen. Haloween gympa, riktigt kul. :D Lite annolunda pass än vad det brukar vara kul för det behövs lite varitation ibland. Har verkligen legat i med träningen denna veckan. Så skönt! Blir kanske ett pass imorgon med Amanda också. :)

det var allt ifrån mig för denna gången.

/hanna.


130451-11

Minnen


130451-10 
Stor saknad <3

Friday

Då var denna höstlovs vecka över vilket innbär att skolan börja igen på måndag. Känns inte precis lockande men det ska nog gå. Bara tanken på prov och läxor gör mig riktigt trött. I mina drömmar önskar jag mig ett läx och prov fritt liv.  Vore inte det ett promblemfritt liv? All den stress som det bär med sig skulle iaf jag slippa.
Har varit väldigt skönt att få vila upp sig rejält denna veckan, känns som att man har nya krafter att ta till med nu tills jullovet. Med den farten som tiden går i så lär det gå fort dit, det tackar jag för! :D

Igår blev det ett efterlängtat långt telefonsamtal med Sahel. :) Så skönt att äntligen få höra hennes röst igen, det var ett bra tag sen sist. Önskar att vi inte bodde så långt ifrån varandra då hade  vi kunnat träffats oftare. ca. 50 mil är en rejäl bit och det blir inte precis att man sätter sig i en buss själv i flera timmar liksom. Förra året var Amanda, Maja och jag på väg upp dit. Men vi trillade på målsnöret så det blev ingenting den gången. Men någon gång då ska vi allt upp till dig i Västerås. Jaja, jag vet vi har sagt det många gånger nu men jag lovar någon gång ska det bli. :)

Idag har det blivit att se Wallander filmen igen som brossan hyrde igår. Hade inget bättre för mig så jag såg den igen, en helt klart sevärd Wallander film. Bara en film kvar nu sen är det slut för denna gången.
Tog en promis med min mp3 idag i det fina vädret. Solen sken men det var väldigt kallt. Usch, man har fortfarande inte vant sig vid detta kalla väder. Vill verkligen inte ha vinter och inte så här tidigt heller.

Ikväll blir det att titta på Idol. Har ingen direkt favorit men Marcus är helt klart bäst, han är alltid lika grym. :) Blir nog han och Felicia i finalen skulle jag tror.. fast man vet ju aldrig.

Ha en kanon kväll!

/hanna.


OC =)


OC  ikväll kl. 21.00 på kanal 5 =)

130451-9

Prison Break

Ska snart se det nionde avsnittet av Prison Break som nu finns här på datorn. Prison Break <33 Vilken serie säger jag! Mer spännade och bra serier är det är svårt att hitta. Varja avsnitt är så grymt spännade hela tiden. Andra säsongen är helt klart den mest spännande, fast det är kanske inte så lustigt med tanke på vad som hände i slutet av den första. Har suttit med en klump i magen framför datorn på varje avsnitt jag har kollat på från andra säsongen. Trodde aldrig att en serier kunde påverka en så mycket med det har den verkligen gjort på mig. Vill ibland kunna klättra in i skärmen och hjälpa dom liksom, haha :P
Nionde avsnittet blir nog minst lika spännande som vanligt om inte mer spännande. :D
Wentworth Miller som spelar en av huvudrollerna ( Michael Scofield ) är helt klart heeetast! 

Nu blir det en timme med spänning och ögongodis på hög nivår, yeah :D

/hanna.                                              130451-3Snö i November

Eftersom mitt första inlägg försvann igår ( är inte riktigt haj på det här än) så välkomnar jag er till min nya blogg nu istället. :)

Ny månad idag. November, vintermåndaden. Och vinter ja det har det verkligen blivit. När jag drog upp rull gardinen idag på morgonen så hade årets första snö kommit. Fast som tur är så har det inte kommit så mycket som det har gjort i andra delar av vårt avlånga land. Är glad att jag inte bor i Norrland, dom där uppe får dras med snön ett bra tag dom. Snönen ligger som ett litet tunt täcke på gräsmattan här utanför. huuuu, varmt är det inte precis heller. Tror graderna låg runt nollan när jag kollade senaste. Usch, jag vill inte ha vinter. Ge mig sommar, sol & värme! :)

/hanna.