Drömmar

image284

Anton.

I natt drömde jag om dig igen. Jag drömde att du skulle åka till gymmet och träna. Jag skulle också träna, så jag frågade dig om vi inte kunde ta sällskap. När jag vaknade kändes du så nära. Det kändes som att jag precis hade träffat dig, pratat med dig, sett dig skratta. Alltid när jag drömmer, drömmer jag om dig Anton. I drömmarna är du alltid levande. Det är bara ibland jag drömmer om att du är död. Det känns så bra att drömma om dig. För i drömmarna är vi tillsammans igen, jag träffar dig. När jag sedan vaknar upp känns du så nära. I drömmarna lever jag i det som var förut, då du levde här hos oss. I drömmarna drömmer jag om min allra största önskan, att du ska leva här hos oss, att du ska komma tillbaka.


Det är påsklov nu Anton. Du hade verkligen gillat det. En hel veckas ledighet från skolan. Jag är hemma lite själv detta lov. Det är första gången. Det känns tomt och ensamt. Det var alltid du och jag hemma på loven. Jag går och väntar på att du ska komma hem och göra att allt bli som vanligt igen.


When I dream, we're all back together
when I wake, he's gone

Alan Parsons - Brother up in heaven


Anton jag älskar dig

  

/Hanna Karlsson.


Brevet till Anton


image283
Brevet till Anton

Hej älskade storebror!

Jag har så mycket som jag vill berätta för dig.


Det har nu gått 6 månader sedan du försvann ifrån oss. För 6 månader började vårt nya liv, ett nytt liv utan dig Anton. Ett liv där det varje morgon är jobbigt att vakna, att varje morgon mötas av de första tankarna om att du är borta. Ett liv där jag varje dag vill stanna kvar under täcket och stanna där föralltid. Ett liv där koncentrationen och motivationen inte finns där. Ett liv där jag varje dag tvingas leva utan min älskade storebror som funnits i mitt liv varenda sekund sedan jag föddes. Ett liv som är ett helvete. Ett liv som är en fruktansvärt hemsk mardröm som jag vill vakna upp ifrån nu, nu, nu.


Jag vill inte förstå att du är borta Anton. En stor del av mig har förstått att du är borta, att du inte kommer tillbaka, men det är fortfarande en stor del av mig som inte har förstått det. De två delarna har en ständig fajt med varandra. Jag tror att det alltid kommer att vara en del av mig som inte förstår att du är borta. För några veckor sedan när jag var hemma själv efter skolan tänkte jag "kommer inte Anton hem snart?". Det kändes så konstigt att tänka så. Det kommer att ta oändligt långt tid innan hjärnan har vant sig vid att du inte kommer hem mer.

Dessa tankar har funnits där flera, flera, flera gånger sedan du försvann. En annan gång när vi var på kyrkogården, vi hade varit hos dig och innan det hade vi ätit mat hos mormor. Jag tänkte då "nu måste vi åka hem till Anton, vi har varit borta så länge, Anton gillar ju inte att vara hemma själv". Jag minns att jag blev rädd för mig själv den gången, jag borde ju inte tänka de tankarna när vi precis besökt dig vid din grav.

Förra veckan var dina kompisar hos oss Anton. Det är alltid lika roligt att träffa dom. Jag blir så glad. Det är så roligt när de berättar en massa saker om dig, vad ni har gjort och vad du har sagt. Dina kompisar betyder enormt mycket för oss. För dom är en del av dig. Jag hoppas Anton att du vet vilka otroligt fina kompisar du har. Jag hoppas verkligen det.


Det går inte bra med träningen Anton. Jag har bara tränat några enstaka gånger sedan du försvann. Jag orkar knappt aldrig och motivationen finns inte där. Träningen som du älskade. Ett tag nästan bodde du på gymmet. Du älskade att träna och att leva sunt. Du hade så stora muskler. Alltid när jag kände på dina armmuskler och sa att du hade stora muskler blev du nästan arg på mig för du tyckte inte alls att hade stora muskler, men du hade ändå alltid ett litet leende när jag sa så till dig. Jag tror att du innerst inne blev glad när vi sa så till dig. För du hade verkligen stora muskler. Träningen var något som verkligen var viktigt för dig, det betydde mycket för dig. Jag ska försöka träna mer Anton. Jag ska göra det för dig. Jag tror att det är den största anledningen till att jag överhuvudtaget går och träna ibland är för din skull. Jag vet att du hade velat att jag skulle göra det.


Häromdagen var jag för första gången hemma själv på morgonen. Jag har varit rädd för när den dagen skulle komma, men jag visste att den dagen någon gång var tvungen att komma. Det kommer aldrig att vara du och jag hemma på mornarna varannan vecka mer, aldrig någonsin. Du var alltid lika morgontrött varje morgon. Jag ropade och ropade på dig att du skulle gå upp och göra dig i ordning. Jag fick ofta ropa flera gånger innan du kom ner. Efter ett tag hörde jag dina steg i trappen och "god morgon". Jag minns speciellt en gång sista veckan du levde, då var du extra morgontrött än vanligt. Jag fick ropa på dig flera gånger och för varje gång fick jag till svar "Jag kommer snart, jag kommer snart", men du kom inte ner från ett bra tag. Vi åkte nästan alltid hemifrån samtidigt. Jag hatar att låsa dörren så det var alltid du som gjorde det. Häromdagen låste jag själv. Du fanns inte där och gjorde det. Vi gick inte och småpratade till förrådet och tog våra cyklar. Vi sa inte till varandra "ha en bra dag, vi ses sen, hejdå". Jag såg inte dig cykla iväg. Det kändes så tomt och konstigt att vara hemma själv på morgonen utan dig. Jag ville ropa på dig flera gånger. Jag ville att du skulle komma ner till mig. Jag ville höra dina steg i trappen. Jag vill att du ska låsa dörren när vi åker. Jag vill småprata med dig när vi tar våra cyklar. Jag vill säga hejdå till dig på mornarna. Det kommer att bli fler mornar utan dig Anton, jag vill inte...


Ditt rum är så tomt. Ditt rum skriker efter dig. Ditt rum ser nästan precis ut som det gjorde sista gången du var inne i det. Bilsport tidningen på ditt nattduksbord ligger precis så som du har lagt den. Din doft finns i ditt rum, din underbara doft. Din gamla favorit tröja som du sov i ligger på din säng. Din tröja luktar Anton. Din säng är alltid bäddad. Det var den aldrig förut. Du gillade att sova i en obäddad säng. Alla priserna från fotbolls och handbollstiden står lika prydligt i bokhyllan som alltid. Ditt bord står nu i ditt rum. Vi hade det nere ett tag för att alla skulle kunna se det, men efter en tid flyttade vi upp det i ditt rum. Dina pallar som du gjort står bredvid bordet och på bordet står massa kort på dig, hjärtan och änglar. Ditt bord som du har gjort alldeles själv. Ditt underbart fina bord som du har jobbat så hårt med, som du gjort med dina egna händer. Du fick aldrig visa oss ditt bord, du fick aldrig ta hem det till oss. Du fick aldrig göra det riktigt färdigt själv. Det gjorde dina klasskompisar åt dig. Du pratade så mycket om ditt bord, om när det skulle bli färdigt. Jag minns att jag alltid frågade dig om när det skulle bli färdigt. Jag är så otroligt stolt över dig Anton att du har gjort ett så fint bord. Jag önskar så att du hade fått ta hem det själv och visat oss, och fått höra hur fint det är. Jag hoppas att du har hört allas ord om ditt bord.


Det tog mig över 3 månader att gå in i ditt rum. Jag kunde bara inte gå in i ditt rum, det gick inte. De första veckorna klarade jag knappt ens att titta mot ditt rum, mot din dörr. Jag ville hela tiden gå in i ditt rum, men det gick inte. Det var något som tog emot. Jag hade ibland mål i flera veckor att jag skulle gå in i ditt rum, men jag gjorde det aldrig. Jag kunde stå utanför ditt rum och titta in, men jag steg aldrig över tröskeln. Det är egentligen lustigt att jag inte kunde gå in i ditt rum för det var ju där du spenderade minst tid. Du var mest nere där alla vi andra var.
 Jag bestämde mig tillslut att jag skulle gå in i ditt rum. Så en dag bara gick mina ben in i ditt rum. Efter 3 månader hade jag äntligen varit inne i ditt rum och det var jobbigt, men det kändes ändå väldigt skönt. Nu går jag in i ditt rum oftare och det känns lättare och lättare för varje gång.


Både mamma och jag har hunnit fylla år. Det var den första födelsedagen utan dig. Till mammas födelsedag var det bara Wilma och jag som fick köpa present till mamma. Anton, det var lika svårt som vanligt att köpa, men tillslut hittade vi något. Presenten till mamma var från dig också och ditt namn stod med på kortet till henne. Näst på tur är din födelsedag, den 14 april. Jag vill helst inte att den dagen ska komma. För det kommer att göra så himla ont. Det kommer att göra så mycket ondare än vanligt. För det är din dag. Det skulle ha varit din stora dag. Du skulle ha fyllt 18 år älskade storebror! Om allt var som förut skulle du säkert vid den här tiden vara i full gång med ditt körkort. Du längtade så mycket efter att ta körkort och köpa bil. Kanske du hade köpt bil vid den här tiden nu? Kanske du och pappa höll på och fixa och mecka med bilen hela tiden? Kanske du bara hade uppkörningen kvar och körkortet snart var ditt?


Idag har pappa varit på elmia Anton. Jag vet att du hade längtat och sett fram emot det i flera veckor. Du älskade verkligen att åka på alla biltävlingar, bilutställningar som du och pappa åkte på. Jag saknar att höra ditt och pappas bilsnack. Jag saknar det så himla, himla mycket. Du hade så mycket drömmar när det gällde bilar, vilken bil du skulle ha och hur du skulle styla den.  


Jag saknar dig så fruktansvärt mycket Anton.

Det finns inga ord i världen som kan beskriva saknaden.


Jag hoppas Anton att var du än är nu, att du har det bra.

Jag har en stark tro på att vi en dag kommer att ses igen.

Jag längtar så tills den dagen.


Älskade storebror,

jag älskar dig av hela mitt hjärta.

Nu och föralltid ♥

/Din syster.


15 september 2007

image217
Lördagen den 15 september 2007
Klockan 01.35
Om en timme för 6 månader sedan försvann du ifrån oss Anton.

Anton jag älskar dig ♥

/Hanna Karlsson.

13 september 2007

image282

Anton.
Torsdagen den 13 september 2007

Idag är det 6 månader sedan du blev påkörd


Det var den finaste dagen på hela sommaren och hösten

Solen sken och det var varmt

Du bestämde dig för åka inlines

Jag sa hejdå till dig

Ett hejdå som blev föralltid

Ett hejdå som blev det sista som jag sa till dig

Det var den sista gången jag pratade med dig


Du skulle ut och åka precis som alla andra gånger

Denna gång blev det inte som vanligt

Denna gång blev det, det sista du gjorde i ditt liv


Du åkte en ny väg
Du hamnade fel, åkte vilse

Du åkte och åkte

Vi undrade så vart du tagit vägen


Runt åtta tiden kom en bil på vägen du åkte på

En bil som körde på dig

En bil som gjorde att du blev skadad

Så skadad att du var tvungen att lämna oss

En bil som har förstört ditt liv, våra liv

föralltid


Runt halv nio ringer telefonen

Det är du, älskade storebror

Du berättar att du blivit påkörd

Du har brutit benen

Jag får enorm panik

Jag har aldrig någonsin känt en sån panik som jag kände då

Jag skrek, tårarna forsade nerför mina kinder, hela min kropp darrade


Pappa och mamma åkte ut till dig

Du var precis som vanligt när dom kom till dig

Samma underbara Anton som alltid

"Mamma, det här fixar jag"

Du åker in till sjukhuset

Pratar och skojar med pappa hela vägen

På sjukhuset kommer besked om att du har två brutna ben och en bruten näsa
När du ska röntgas förlora du medvetandet
Nya skador upptäcks
Skador som gjorde att du inte skulle överleva
Skador som gjorde att du var tvungen att lämna oss föralltid

Allt skulle bli bra, allt skulle ordna sig. Du skulle bli bra igen, du skulle bli frisk. 
Det blev fel, så jävla fel. Du försvann ifrån oss den kvällen, 13 september 2007.
Du togs bort från livet, från oss.

"If I could turn back time
If I could make it happy again
If I could turn back time
I would, I would"

Amanda Angelöw

Anton jag älskar dig ♥

/Hanna Karlsson.


9:e mars 2008

image281
Anton.

Det gör så fruktansvärt ont

när jag ser bilderna på dig

För då kommer aldrigheten

Aldrigheten om att jag aldrig mer kommer att få
träffa dig, se dig mer
Det gör så fruktansvärt ont i hela min kropp
Tårarna forsar nerför mina kinder
Min kropp skriker efter dig storebror
Jag vill inte ha det såhär mer
Det går inte
Jag vill inte leva mitt liv utan dig Anton
_______________________________

Alla var inte här idag
Det var någon som fattades
En stor del fattades
Du fattades, Anton
Älskade storebror
Idag var det, det första kalaset utan dig
Det gjorde så fruktansvärt ont att du inte fanns med oss

Var sekund utan dig gör det ont

Anton jag älskar dig ♥

/Hanna Karlsson.


Min storebror

image275
Anton.

Från den dagen jag föddes har du funnits i mitt liv. Varenda dag i mitt liv har du funnits där. Du har alltid funnits där hos mig. Du har varit den bästa. Du är den storebror som alla drömmer om att ha. Du har varit mer än en storebror för mig Anton. Du har också alltid varit min bästa vän, min allra bästa vän. Hand i hand har vi växt upp tillsammans. Vi har blivit större, vi har växt. År efter år har gått. Den fina vänskapen mellan oss har bara blivit större och större. Du har alltid varit den som har betytt enormt mycket för mig. Ord finns inte som kan förklara hur mycket du betyder för mig, den kärlek jag känner till dig. Jag är så otroligt glad att jag alltid har haft dig Anton. Du har gett mig det finaste, du har gett mig av ditt underbart fina hjärta. Det är det finaste som jag har fått i mitt liv. Du har alltid varit min allra största idol, sen jag var liten och tills nu. Jag har alltid velat vara som dig och alltid velat göra de saker som du gjort. Min största förebild är du Anton. Jag hoppas Anton att du har förstått hur mycket du betyder för mig. Jag hoppas verkligen det. Jag hoppas att du vet hur glad och hur stolt jag är över dig storebror. Du är min älskade storebror och bästa vän.
Anton, du är det finaste någon kan få.


Du är borta Anton. Den personen som har funnits hos mig hela mitt liv är borta. Du togs bort ifrån oss, så långt bort ifrån oss, bort från mig, oss. Min älskade storebror och bästa vän är borta, borta föralltid. Den personen som jag växt upp med och alltid älskat av hela mitt hjärta lever inte här längre. Det är så fruktansvärt fel, fel, fel. Det gör så ont, så fruktansvärt ont. Denna ständiga smärta som finns hela tiden. Smärtan av att du är borta. Du kommer aldrig någonsin att leva här hos oss mer. Vi kommer aldrig att få höra din röst, ditt skratt eller får krama dig mer. Hela min kropp skriker efter dig Anton. Hela tiden ropar den ditt namn och ber dig komma tillbaka, men inga svar ges. Kroppen ropar att jag vill ha dig här nu, jag vill höra din röst, ditt skratt och få krama dig. Jag vill sjunka in i din famn och stanna där föralltid. Stanna där och aldrig släppa taget om dig. För du ska vara här, här där du hör hemma. Jag vill att du ska komma tillbaka och stanna här föralltid. Jag vill vakna upp ur denna mardröm nu! Jag vill inte leva i denna mardröm längre. Det är ingen mardröm, detta är mitt liv, vårat liv.


Jag har en enda önskan här på jorden. Den önskan är störst av alla. Det kommer alltid att vara min allra största önskan. Det vore om du kom tillbaka och blev levande igen. Om den önskan skulle gå i uppfyllelse skulle jag bli lycklig igen, jag skulle känna lyckan. En lycka som bara fanns när du levde här Anton. Lyckan finns inte längre, allt är bara ett helvete. Det finns inget mening med detta liv, det gör bara så fruktansvärt ont hela tiden. Jag vet att min önskan aldrig kommer att gå i uppfyllelse...


Jag hoppas Anton att vi en dag ses igen. När min tid är inne hoppas jag att vi möts igen. Då vill jag vara tillsammans med dig föralltid, då tänker jag aldrig släppa taget om dig Anton.


Himlen är oskyldigt blå, denna fina låt sjöng Antonia på begravningen.
Det var så fint.
Denna låten kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta.

  
Ted Gärdestad - Himlen är oskyldigt blå
Himlen är oskyldigt blå,
som ögon när barnen är små.
Att regndroppar faller som tårarna gör,
rår inte stjärnorna för.
Älskling jag vet hur det känns,
när broar till tryggheten bränns.
Fast tiden har jagat oss in i en vrå,
är himlen så oskyldigt blå.

När vi växte upp, lekte livet,
vi var evighetens hopp.
Det var helt självklart att vår
framtid skulle bli,
oförbrukat fri.

Somrar svepte fram,
jorden värmde våra fötter där vi sprang
Rågen gungade, och gräset växte grönt.
Hela livet var så skönt.

Himlen är oskyldigt blå,
som ögon när barnen är små.
Att regndroppar faller som tårarna gör,
det rår inte stjärnorna för.
Älskling, jag vet hur det känns,
när broar till tryggheten bränns.
Fast tiden har jagat oss in i en vrå,
är himlen så oskyldigt blå.

Frusna på en strand,
Flög vi med drakar medans
tiden flöt iland.
Vi var barn som ingen ondska kunde nå
himlen var så blå

Nu tar molnen mark.
Jag var förblindad av att solen sken så stark.
Men mina ögon kommer alltid le mot dig.
Kan det begäras mer av mig.

Himlen är oskyldigt blå,
djupaste hav likaså.
Att regndroppar faller som tårarna gör,
det rår inte stjärnorna för.
Älskling, jag vet hur det känns,
när broar till tryggheten bränns.
Fast tiden har jagat, oss in i en vrå.

Är himlen oskyldigt blå

Anton jag älskar dig ♥

/Hanna Karlsson.