Tidningen♥♥♥


Nu var det ett tag sedan artikeln som mamma var med i var i tidningen Barometern, men här har ni den!

När Kicki Karlssons son Anton omkom i en olycka för tre år sedan startade hon en minnesfond - en fond som nu sett till att ett konstverk installerats i OG-hallen.


 Anton Karlsson studerade på hantverksprogrammet på Åkrahällskolan då olyckan inträffade.
- Han var lite skoltrött i grundskolan, men blev väldigt stimulerad och engagerad då han började på hantverksprogrammet. Han trivdes oerhört bra, berättar mamman Kicki Karlsson.


Den minnesfond som startades i hans namn delar årligen ut ett stipendium till någon elev på hantverksprogrammet. Den här gången ville Kicki Karlsson göra något nytt. Hon berättade för skolan om sina tankar, och fick klartecken. Fonden köpte ett miljövänligt ljusträd av UF-företaget Greendeco. Killarna bakom Greendeco studerar just på hantverksprogrammet.


- Nästa steg var att fundera på var trädet skulle placeras. Sporthallen kom upp som förslag, och OG-hallen. OG-hallen kändes som det självklara valet eftersom Anton ofta var här och spelade innebandy. Innebandyklubben ställde också upp väldigt fint tiden efter att Anton hade dött, berättar Kicki Karlsson.


På torsdagen monterades trädet upp i entrén i OG-hallen.
- Jag tycker att trädet ska symbolisera ungdomar, och så tycker jag det är roligt att hantverksprogrammet får synas på det här sättet, säger hon.


Bakom Greendeco står studenterna Tobias Wåhlin, Tobias Blomfeldt och Benjamin Tiedtke. Greendeco vann andrapris i Ung Företagsamhets länstävling i kategorin bästa hantverk. Tobias Wåhlin kom också fyra i kategorin bästa säljare.
JAN STENQVIST


Såhär fint blev det!
/Hanna.


Kommentarer
Postat av: Mattias syster Jenny

Vilket fint träd... Tänker på dej Hanna och önskar dej en riktigt fin och rolig student!!! Vi hörs!

Kram Jenny


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback